Campanie de donare de sânge la Moldova Noua

27 February 2020 Off By Herea Darius
Campanie de donare de sânge la Moldova Noua

Miercuri, 26 februarie, s-a desfășurat o nouă campanie de donare de sânge la Spitalul Orășănesc din Moldova Nouă. Această campanie se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Lucian Episcop al Caransebeșului, ea desfășurându-se în Protopopiatul Moldova Nouă, Centrul Pastoral Misionar Moldova Nouă  și cu ajutorul Centrului de transfuzie sanguină Reșița. Foarte mulți credincioși s-au aratat interesați de aceasta campanie și au răspuns pozitiv la chemarea preoților, încurajându-ne să mai organizăm astfel de acțiuni umanitare. La succesul acestei campanii a contribuit și tinerii majori din cadrul centrelor de tineret  din Protopopiatul  Moldova Nouă.

Iată și cateva reacți ale donatorilor: „Mă bucur nespus de mult că prin aceasta inițiativă a Bisericii am posibilitatea să salvez o viață în mod direct prin sângele meu” (Panici Cristina, 18 ani). „Sunt tată și știu ce înseamnă viața și cât de fargilă e. De aceea m-am hotărât să fiu apropae de orice om aflat în primejdia de a-și pierede viața. Mulțumesc Bisericii pentru informare dar și pentru implicare”.(Țundrea Gheorghiță, 42 ani).

Aceasta campanie nu a făcut altceva decît să împlinească cuvintele Mântuitorului : Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiţi unii pe alţii! Aşa cum v-am iubit Eu, tot aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii (Ioan ,cap 13. vs.34). (Protopop Bogoliub Martinovici)