Așezământul monahal social Țara Almăjului are clopote noi

4 April 2022 Off By Herea Darius
Așezământul monahal social Țara Almăjului are clopote noi

Începând de duminică 3 aprilie, Așezământul monahal social Tara Almăjului, are 4 clopote noi, care vor înfrumuseța de acum încolo cultul divin. Clopotele, în greutate totală de aproape 3000 kg, au fost realizate la turnătoria Blotor din Baia Mare, fiind armonizate in gama Re#.

În după-masa zilei de duminică, 3 aprilie, în prezența ctitorilor, a numeroși credincioși din zonă, însoțiți de preoții lor și a reprezentanților turnătoriei Blotor, clopotele au fost sfințite, urmând ca în săptămâna aceasta, ele să fie montate în turnul clopotniță, însă vor bate pentru prima dată în noaptea de Înviere.

La finalul slujbei de sfințire, părintele protosinghel Teofil Zamela, administratorul așezământului a ținut o cuvântare în care a subliniat nevoia de intensificare a  rugăciunii si a trăirii duhovnicești în această perioadă de cumpănă a istoriei, clopotul fiind cel care însoțește rugăciunea noastră publică și o poartă în unde sonore spre Cer. A mulțumit apoi ctitorilor si donatorilor pentru dragostea arătată permanent față de această mănăstire și de misiunea care se desfășoară acolo, asigurându-i că numele lor vor fi mereu pomenite in fata Domnului, atunci când aceste clopote vor suna.

De menționat este faptul că așezământul  a luat ființă în urmă cu 8 ani, iar la ora actuală pe lângă viețuirea monahală, aici se desfășoară si o frumoasă lucrare socială, fiind îngrijiți aproape 50 de bătrâni, iar din vara urmând sa fie deschis si un centru rezidențial pentru 40 de copii orfani.