Suflet lângă suflet la Caransebeș: pandemia întrajutorării și a unității

9 April 2020 Off By Herea Darius
Suflet lângă suflet la Caransebeș: pandemia întrajutorării și a unității

Într-o perioadă în care pandemia a ridicat, în întreaga lume, ziduri între oameni, (pandemia bolii, din punct de vedere fizic, iar cea a păcatului, din punct de vedere sufletesc), la Caransebeș, printr-un parteneriat între Episcopia Caransebeșului și administrația locală, se încearcă dărâmarea zidurilor și construirea podurilor între suflete, îndeosebi acele suflete greu încercate, fie prin prisma vârstei și a problemelor medicale, fie prin lipsa veniturilor.

Astfel, reprezentanți ai Episcopiei Caransebeșului au dat mâna cu administrația locală, reprezentată, în acest demers, de viceprimarul municipiului Caransebeș, Marius Isac, împreună ajutând la distribuirea a 80 de pachete, care conțin produse alimentare de bază, precum făină, zahăr și ulei, și obiecte sanitare, acestea fiind însoțite de porții de mâncare caldă. Pe lângă ajutorul acordat în bunuri, cei implicați au oferit ajutor și consultanță și în alte problemele ale oamenilor, precum repararea unor electrocasnice. Toate aceste activități s-au realizat prin respectarea măsurilor de protecție și igienă impuse de autorități în vederea protejării tuturor.

 „În această perioadă de răscruce, Biserica vine în ajutorul celor oprimați, suferinzi, celor rămași fără resurse financiare sau suport sufletesc, dând mâna cu administrația locală, în vederea dăruirii unor bunuri materiale, necesare existenței de zi cu zi, și a unor porții de mâncare caldă, dar și prin ajutorul moral, respectiv sufletesc, oferit prin rugăciunile și Sfintele Liturghii pe care Biserica le săvârșește zilnic prin slujitorii ei. Printre cei ajutați, se numără persoane care provin din medii defavorizate, bătrâni singuri, bolnavi, care nu au rude în apropiere, tineri care au rămas fără locuri de muncă și nu au alte venituri sau familii cu mulți copii. Fiecare dintre aceștia au oferit, în schimb, voluntarilor care au distribuit pachetele, zâmbete și cuvinte de recunoștință, ceea ce a umplut sufletele de lumină și de speranța că această perioadă va trece cu bine, dacă vom rămâne în continuare unii alături de ceilalți, în comuniunea dăruirii și a rugăciunii. Mulțumim administrației locale pentru faptul că s-a alăturat demersului nostru, fiind aproape de comunitatea caransebeșeană într-o perioadă de mare încercare”, a precizat părintele Gabriel Gozman-Pop, consilier al Sectorului Social-Filantropic din cadrul Episcopiei Caransebeșului.

 Acțiunea de sprijinire a celor aflați în nevoi va continua în acest fel pe toată perioada stării de urgență, Biserica lui Hristos încercând, prin actul filantropic, să urmeze cuvintele Sfântului Apostol Pavel din Epistola sa către Evrei, capitolul 13, versetul 6:

Iar facerea de bine şi întrajutorarea nu le daţi uitării; căci astfel de jertfe sunt bine plăcute lui Dumnezeu”, și cum să fie, pentru noi, întrajutorarea o jertfă, când privești bucuria de pe chipurile celor suferinzi și ai siguranța că ai oferit un strop din dragostea lui Dumnezeu celor aflați în mare nevoie de mângâiere și întărire?