Convorbiri duhovnicești cu schimonahul Damaschin

11 April 2019 Off By Pavel Canea
Convorbiri duhovnicești cu schimonahul Damaschin

Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte organizează timp de trei zile un șir de întâlniri cu schimonahul Damaschin de la Mănăstirea Grigoriu din Muntele Athos. Părintele este misionar în Africa și în această perioadă de post se află în România, dorind să stea de vorbă și cu tinerii din Episcopia Caransebeșului.

Convorbirile duhovnicești vor debuta sâmbătă, 13 aprilie, la Teatrul Vechi din Oravița începând cu ora 17:30, vor continua duminică, 14 aprilie, la Caransebeș de la ora 17:00, în sala de spectacole a Casei de Cultură „George Suru” și se vor încheia luni, 15 aprilie, tot de la aceeași oră, la Sala Lira a Liceului de Arte „Sabin Păuța”.

„Dacă este să ne întrebăm de ce să participăm la aceste întâlniri duhovnicești cu părintele Damaschin putem spune că părintele este în primul rând foarte apropiat de tineri, dar și de toți cei ce doresc să afle mai multe informații despre viața și activitatea pe care și-o desfășoară în Muntele Athos, dar mai ales în Africa. El a susținut mai multe conferințe, atât în țara noastră cât și în alte părți, fiind un om simplu, cu un limbaj pe înțelesul tuturor și de aceea toți cei care vor veni la aceste conferințe vor putea să-i adreseze părintelui orice fel de întrebare din domeniul teologiei, dar și din alte domenii de care sunt ei interesați, precum și despre activitatea pe care el și-o desfășoară în Africa”, a subliniat Cătălin Ciorângă, vicepreședinte ATOR BM.

Părintele Damaschin este misionar în Africa de peste 25 de ani, el a tradus mai multe cărți din limba greacă în limba swahili pentru comunitățile ortodoxe din Africa. Este și un apropiat al poporului român, dovadă fiind faptul că a învățat limba română din gragoste pentru poporul nostru și a tradus mai multe cărți din limba română în limba greacă.

Aceste conferințe organizate de tinerii atoriști sunt sprijinite de Episcopia Caransebeșului, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, iar intrarea la aceste seri duhovnicești va fi liberă.