Proiecte de suflet derulate în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Reșița

22 November 2022 Off By Herea Darius
Proiecte de suflet derulate în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Reșița

Sâmbătă, 19 noiembrie 2022, ciclul manifestărilor dedicate celor 150 de ani de la zidirea bisericii Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Reșița s-a încheiat cu derularea a două proiecte de suflet, începute încă din anul 2017, și anume: „Un an de la nașterea din apă și din duh” și „Cu Hristos la un an de cununie”.

„Un an de la nașterea din apă și din duh” – este un proiect care are în vedere săvârșirea Sfintei Liturghii la care să participe toți pruncii botezați cu un an în urmă, împreună cu părinții acestora. Astfel și anul acesta au răspuns invitației parohiei un număr de 30 de copii împreună cu părinții lor, care au fost botezați în perioada 2019-2021. Copiii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele lui Hristos în cadrul Sfintei Liturghii. La final, părintele Cosmin Cosma a ținut un cuvânt de învățătură în care a amintit printre altele și faptul că „prin acest proiect dorim nu doar o cunoaștere a familiilor care și-au botezat copiii în biserica noastră, ci mai ales o apropiere a copiilor de Sfânta Taină a Euharistiei și implicit de credința strămoșească.” De asemenea fiecare familie a primit câte un pliant în cuprinsul căruia se găsesc câteva texte din Sfinții Părinți, dar și din Sfânta Scriptură în care se arată rolul și importanța botezului creștin, iar copiii au primit dulciuri din partea parohiei.

Cel de al doilea proiect „Cu Hristos la un an de cununie” – are în vedere o întâlnire cu tinerii care s-au cununat în biserica parohiei noastre cu un an în urmă. Datorită crizei sanitare din anii 2020-2021, anul acesta la întâlnire au luat parte un număr de 11 familii ce s-au cununat în perioada 2019-2021. Pentru început s-a săvârșit un Tedeum de mulțumire pentru binefacerile primite de le Dumnezeu în această perioadă. La finalul Tedeum-ului părintele paroh Gheorghe Șuveți – protopopul Reșiței, a rostit un cuvânt de învățătură în care a amintit faptul că „ne dorim o continuitate în relația familie-biserică, prin aceea că tinerele familii sunt chemate spre a se apropia mai mult de Sfânta Biserică și mai ales de Sfânta Liturghie, dar și de Sfânta Taină a Spovedaniei și Sfânta Taină a Euharistiei.” De asemenea părintele paroh a mai spus printre altele că „Biserica nu are nevoie de creștini ci de familii creștine care să conștientizeze importanța credinței și a moralei creștine în viața familiei și a societății de azi.” În încheiere părintele paroh Gheorghe Șuveți a dat citire imnului dragostei din I Corinteni 13 și care prezintă în modul cel mai frumos cu putință rolul pe care îl are această virtute în viața de familie.

La finalul acestei întâlniri fiecare familie a primit un pliant cu câteva texte din Sfinții Părinți, care arată importanța familiei și rolul pe care îl are soțul și soția în viața de familie, dar și câteva versete din Sfânta Scriptură despre familie. (Pr. Cristian Manole)