1 Decembrie la Moldova Nouă

2 December 2022 Off By Herea Darius
1 Decembrie la Moldova Nouă

Joi, 1 Decembrie 2022, în Moldova Nouă pe o vreme de sărbătoare, preoții însoțiți de copiii Centrului de Tineret „Sf. M. Mc. Gheorghe” au purtat steagul tricolor român până la unul din monumentele ridicate în cinstea eroilor neamului românesc aflate pe raza orașului, pentru a marca Marea Unire de la 1918, aducând un pios omagiu celor care și-au dat viața pentru țară și credință.

Manifestarea a început cu intonarea imnului național „Deșteaptă-te Române” urmată de slujba de parastas pentru eroi săvârșită de un sobor de preoți format din pr. protopop Bogoliub Martinovici, pr. Gheorghiță Băloi și pr. Remus Căta.

În cuvântul de învățătură pr. protopop Bogoliub Martinovici   a subliniat faptul  că noi cei de azi trebuiem să fim mai mult ca niciodată uniți în rugăciune. Apoi prof. Loredana Udrescu a amintit faptele istorice care au condus la făurirea Marii Uniri

Manifestarea a continuat cu depunerea de coroane la monumentul eroului necunoscut, unde și Protopopiatul Ortodox Român din Moldova Nouă a depus o frumoasă coroană ca semn de cinstire si prețuire pentru eroii patriei.

Copii noștri sunt cea mai puternică garanție a continuității noastre ca neam creștin românesc  iar acest lucru s-a văzut prin participarea copiilor de la Centrul de Tineret „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Moldova Nouă la aceste manifestări dedicate zilei naționale. (Pr. Gheroghiță Băloi)