Bilanț al proiectului eparhial „Împreună pentru copiii noștri”

11 December 2022 Off By Pavel Canea
Bilanț al proiectului eparhial „Împreună pentru copiii noștri”

La Centrul Eparhial din Caransebeș s-a desfășurat sâmbătă, 10 decembrie, Gala TDIS 2022. Evenimentul de bilanț al proiectului eparhial „Împreună pentru copiii noștri” a avut loc în Sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu a Episcopiei Caransebeșului, în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Lucian.

După cuvântul introductiv și de bun venit al părintelui Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului, au fost vizionate materiale video despre taberele ce s-au desfășurat în această vară, materiale realizate de Trinitas TV și Banat TV.

În continuare s-au transmis mesaje din partea partenerilor locali și de asemenea, a fost vizionat un material video, realizat din clipuri și imagini cu momente din taberele TDIS. Și delegații echipei de organizare, formatorii și voluntarii TDIS au transmis mesajele lor.

Ziua a continuat cu un moment artistic susținut de Corul ATOR Banatul de Munte. Partenerii locali ai acestor tabere au primit însemne de mulțumire și distincții individuale.

Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a transmis un mesaj de mulțumire și felicitare pentru formatorii, voluntarii și beneficiarii acestor tabere TDIS. La finalul manifestării a avut loc premierea formatorilor și voluntarilor TDIS 2022, acordându-se distincția de „voluntarul anului TDIS 2022”.

„În acest an al rugăciunii am avut 16 tabere și aproape 800 de copii și tineri implicați în aceste tabere ca și beneficiari. Totodată, în 33 de localități a fost bucurie sfântă, rugăciune stăruitoare și lucrare articulată pentru copiii și tinerii noștri. Vedem că această trilaterală funcționează foarte bine în Episcopia Caransebeșului, această, să-i spunem alianță frumoasă și binecuvântată între Biserică, Școală și autoritatea locală”, a spus Preasfințitul Părinte Lucian.

„La final de an se cuvenea să ne reunim aici la Caransebeș și în primul rând să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a ajutat să ducem la bun sfârșit acest proiect și toate proiectele pe care le-am gândit la începutul anului închinat rugăciunii. Vă mulțumesc pentru implicare, perseverență și consecvență și pentru faptul că v-ați jertfit din timpul dumneavoastră, nu numai astăzi, ci mai ales în vara acestui an și în ceilalți ani, implicându-vă în formarea, educarea și creșterea duhovnicească a copiilor și tinerilor noștri”, a mai afirmat ierarhul.

La acest moment festiv au participat toți partenerii din întreg județul Caraș-Severin, care au contribuit la buna desfășurare a taberelor TDIS 2022.