Binecuvântare arhierească la Catedrala Episcopală din Caransebeș

24 December 2022 Off By Pavel Canea
Binecuvântare arhierească la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Vineri, 23 decembrie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a oficiat rânduiala deosebită a Ceasurilor Împărătești, potrivit tipicului din această zi aliturgică, la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș.

În Ajunul Crăciunului, Părintele Episcop, a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, unită cu Vecernia praznicului, alături de un sobor de preoți și diaconi, tot la Catedrală. Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„Praznicul Nașterii Domnului să aducă mult folos duhovnicesc, multă fericire și bucurie sfântă tuturor ce sunt cu inimile deschise să-L primească pe Pruncul Divin, iar noul an ce va veni să fie un an mai bun pentru fiecare”, a spus Preasfințitul Lucian la finalul slujbei.

Dintre credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie, cei care s-au pregătit au primit Trupul și Sângele Domnului.

La Praznicul Nașterii Domnului, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, va sluji tot la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeș.

A doua zi  de Crăciun, Părintele Episcop Lucian, la invitația Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, va sluji la Catedrala episcopală din Drobeta -Turnu Severin.

A treia zi de Crăciun, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, va sluji la Catedrala Episcopală din Caransebeș.