Bucurii de la copii și pentru copii în Parohia Milcoveni

22 December 2022 Off By Herea Darius
Bucurii de la copii și pentru copii în Parohia Milcoveni

Înainte de măritul praznic al Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, copiii de la grădiniță și elevii de la Școala Primară din Milcoveni au organizat, sub purtarea de grijă și strădania doamnelor învățătoare și a domnilor profesori, o frumoasă Serbare de Crăciun.

La eveniment, au participat părintele paroh, autorități locale și familiile minunaților copii. În cuvântul său, părintele paroh, pr. ic. Nacu Adrian a mulțumit conducerii Școlii din Milcoveni pentru invitația de a participa la frumoasa serbare de Crăciun, în care cu toții au ascultat colindele frumoase, subliniind faptul că ,,ne-am întors în timp prin sceneta Nașterii Pruncului divin și ascultarea acestor colinde, am văzut pe pruncul divin născut în Betleemul iudeii, prunc care se naște în ieslea sufletului nostru an de an. Totul a fost bine pus la punct, bine organizat de doamnele învățătoare, domnii profesori, drept pentru care le mulțumim pentru efortul depus și dedicarea de care dau dovada  pe plan educațional – spiritual, totul a fost minunat, frumos și credem că a bineplăcut atât lui Dumnezeu cât și oamenilor prezenți”. 

La finalul acestei serbări, din partea Parohiei Milcoveni, au fost împărțite cărți de educație religioasă, ,,Chemarea credinței”,,,Prima mea carte de rugăciune”  și iconițe cu Sfinții Isihaști ai anului 2022, marcându-se astfel Anul omagial al rugăciunii, dar și meritatele dulciuri, dăruite atât din partea parohiei, cât și a Primăriei Berliște.

,,Credem că și astfel îi motivăm pe cei mici să conștientizeze cât de importantă este prezența lor în Biserică și societate, că doar printr-o colaborare armonioasă între Biserică și Școală, prin acest protocol gândit la nivel Eparhial, ne putem atinge scopul de a-i crește frumos pe cei mici, după îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos, care a spus «Lăsați copiii să vină la Mine!»”, a mai menționat părintele paroh, dorindu-le celor prezenți sărbători cu pace și liniște sufletească. (Pr. Adrian Nacu)