Crăciunul la Moldova Nouă

26 December 2022 Off By Herea Darius
Crăciunul la Moldova Nouă

Praznicul Nașterii Domnului Iisus Hristos a adus multă bucurie și pace în sufletele credincioșilor din orașul Moldova Nouă. Sfânta Liturghie oficiată de către părintele paroh Ion Nedelcu a deschis inimile celor prezenți spre înțelegerea tainelor celor duhovnicești sălășluind pruncul Iisus cel născut din Fecioara Maria în sufletele celor care s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Lui, dar și de cuvintele din Sfintele Evanghelii. Tineri și bătrâni, toți cu frică și cu credință în Dumnezeu, s-au apropiat de potir gustând din cereștile și dumnezeieștile taine.

La momentul potrivit părintele a dat citire pastoralei Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului care a evidențiat necesitatea păcii în sufletele credincioșilor și în lume: „Într-o lume dezbinată, plină de neînțelegeri, într-o lume în care se vorbește foarte mult despre pace, dar nimeni nu o caută și nu o urmează, avem nevoie de pacea lui Hristos care ne poate inspira și ne poate echilibra din punct de vedere spiritual. Astăzi auzim tot mai mult «de războaie și de zvonuri de războaie» (Matei 24, 6), astăzi vedem că se ridică «neam peste neam și împărăție peste împărăție»(Matei 24, 7) și simțim tot mai mult că începutul durerilor a sosit și pe alocuri avem cutremure, ciumă – adică boli molipsitoare – și foamete (cf. Matei 24, 7-8). De asemenea observăm cum mulți se smintesc, se vând și se urăsc unii pe alții; iar toate acestea sunt posibile din pricina înmulțirii fărădelegii și din cauza faptului că iubirea multora s-a răcit (cf. Matei 24, 10 și 12). Cu toate acestea Domnul păcii și al iubirii veșnice ne spune: «Cel ce va răbda până la sfârșit, acela se va mântui» (Matei 24, 13).”

A urmat apoi un mic recital de colinde, interpretate de Corul Alianței Pensionarilor din Moldova Nouă, Corul Parohiei Adormirea Maicii Domnului, Corul tinerilor de la Centrul Catehetic  „Sfânta Varvara” și tânăra Daiana Mandachi, elevă la Școala Populară de Artă „Ion Vidu” din Timișoara.

Toți cei prezenți au primit cadouri , dulciuri și cozonaci și a urmat o mică agapă creștină la demisolul bisericii. (Pr. Ion Nedelcu)