Elevii Colegiului Național,, Traian Lalescu ”din Reșița și-au cinstit ocrotitorul

7 December 2022 Off By Herea Darius
Elevii Colegiului Național,, Traian Lalescu ”din Reșița și-au cinstit ocrotitorul

În ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, elevii claselor a I a, a II a, a V a, a VIII a și a IX a însoțiți de profesorii de religie, au participat la Sfânta Liturghie săvârșită în capela școlii cu hramul ,,Sfântul Ierarh Nicolae”.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Părintele Inspector Nicolae Chiosa și de părintele Sorin Sfeia, răspunsurile la strană fiind date de domnul profesor Adrian Păunescu.

La sfârșitul slujbei Părintele Inspector i-a îndemnat pe elevi să urmeze exemplul Sfântului Nicolae de a fi buni și milostivi: ,,În această zi în care îl prăznuim pe prietenul copiilor, pe Sfântul Nicolae care ne aduce bucurie, să aduceți și voi bucurie și mulțumire părinților voștri pentru grija pe care ei v-o poartă, să dăruiți bucurie celor din jurul vostru”.

 Copiii prezenți în capelă au cântat colinde și au primit daruri.A fost o zi de mare bucurie pentru școala noastră care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Nicolae, sfântul bun și blând prieten al copiilor. Îl rugăm pe Sfântul Nicolae să dăruiască copiilor noștri sănătate, înțelepciune și bucuria pe care au avut-o magii și păstorii când s-au închinat Pruncului Sfânt. ( Prof. Elena Șuveți)