Filantropie în prag de sărbători

23 December 2022 Off By Herea Darius
Filantropie în prag de sărbători

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în perioada postului Nașterii Domnului,  Parohia „Schimbarea la Față” din Reșița a organizat campania „Moș Crăciun nu uită pe nimeni – Un copil pentru fiecare”.  Campania a cuprins un număr de 170 de copii din medii defavorizate din Reșița si cartierele mai izolate ale municipiului de pe Bârzava: Mociur, Dealu Crucii, Driglovăț și Secu.

Campania s-a desfășurat în două etape: prima etapă și cea mai grea a cuprins o perioadă de câteva săptămâni în care preoții si voluntarii  acestei parohii au depistat acești copilași, care au scris o scrisoare cu dorințele lor pentru Moș Crăciun. În continuare aceste scrisori au fost distribuite oamenilor cu suflet mare, care și-au manifestat dorința sa participe la această campanie și să aducă de Sfintele Sărbători un strop de bucurie acestor copilași.

Cea de-a doua etapă a fost aceea în care au început să ajungă cadourile la biserică, iar marți, 20 decembrie,  totul a culminant cu distribuirea celor 170 de cadouri către acești minunați copii.

Finalitatea si valoarea acestei campanii a constat in zâmbetele si bucuria de pe fețe atunci când au deschis cadourile și au văzut ca le-au fost împlinite dorințele.

Rezultatul acesta minunat și bucuria celor 170 de copilași ne obligă si pe mai departe ca să desfășurăm această campanie an de an. Astfel avem posibilitatea ca noi, din darurile pe care Dumnezeu ni le-a dăruit, sa impărțim și cu acești frați ai noștri, dupa îndemnul Mântuitorului “întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut”. Matei 25,40. (Pr. Cosmin Brebu)