Mângâiere duhovnicească pentru copii, persoane vârstnice și bolnavi

13 December 2022 Off By Pavel Canea
Mângâiere duhovnicească pentru copii, persoane vârstnice și bolnavi

Și în acest Post al Crăciunului din anul 2022, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului vizitează copiii, persoanele vârstnice și bolnavii din spitalele, așezămintele și centrele sociale din cuprinsul Episcopiei Caransebeșului. Părintele Episcop a mers marți, 13 decembrie, pentru a duce mesajul sfânt al colindului, împreună cu grupul „Ethos” și slujitori de la Catedrala Episcopală, la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială pentru persoane fără adăpost-Caransebeș, Centrul de îngrijire adulți a persoanelor cu dizabilități – Caraș-Severin și Centrul de educație și îngrijire „Sfântul Vasile cel Mare” – Caransebeș.

Binecuvântarea ierarhului și vestea cea bună a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos au bucurat pe cei care i-a vizitat în prag de sărbătoare. „L-am rugat pe Mântuitorul Hristos și în acest Post al Crăciunului ca să-i vindece pe bolnavii și neputincioșii care sunt internați în spitale și sunt răstigniți pe patul de suferință. L-am rugat pe Domnul ca toți cei care se află în suferință, persoanele vârstnice și singure, oamenii cu probleme de sănătate, cu dizabilități, să afle la Praznicul Crăciunului o mângâiere duhovnicească, pentru că la acest praznic cu toții simțim o bucurie în inima noastră. Ni s-a născut un Mântuitor, un Izbăvitor, Iisus Hristos este nădejdea noastră și mântuirea noastră, El este Doctorul suprem al sufletelor și al trupurilor noastre”, a afirmat Preasfințitul Lucian.

Pe lângă recitalul de colinde susținut de grupul ce l-a însoțit pe Părintele Episcop, copiii, persoanele vârstnice și personalul unităților vizitate au primit, din partea ierarhului dulciuri, calendare și alte daruri, dar și un cuvânt de mângâiere și încurajare.

„Le-am adus un strop de mângâiere prin colindul nostru tuturor celor care astăzi ne-au ascultat și iată, am încheiat acest periplu, acest circuit prin orașul nostru cu părinții și frații colindători, la Centrul Sfântul Vasile cel Mare. Aici ne-am încărcat duhovnicește și ne-am bucurat, pentru că avem peste 200 de copii care învață în acest centru și cresc frumos în Hristos”, a mai spus ierarhul.

Copiii de la Centrul de educație și îngrijire „Sfântul Vasile cel Mare” Caransebeș, au pregătit cu ocazia vizitei Preasfințitului Lucian un program artistic de colinde și poezii. Mâine Preasfințitul Lucian va vizita spitalul, centrele și azilele din Reșița.