Paula Seling a transmis vestea Nașterii Domnului la Caransebeș printr-un concert extraordinar

14 December 2022 Off By Pavel Canea
Paula Seling a transmis vestea Nașterii Domnului la Caransebeș printr-un concert extraordinar

La Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș, s-a desfășurat marți, 13 decembrie, un concert excepțional de colinde susținut de Paula Seling. Evenimentul a fost organizat de Episcopia Caransebeșului, în colaborare cu Casa de Cultură „George Suru” și cu susținerea domnului Adrian Dumbravă, directorul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș.

Pe scena Casei de Cultură a mai urcat și grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului transmițând publicului prezent bucuria Nașterii Domnului, prin colindele interpretate.

La acest regal muzical a participat și Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, reprezentanți ai administrației locale, ai Spitalului din Caransebeș, preoți, medici și mulți caransebeșeni, ce au venit la Casa de Cultură să primească un strop de lumină, pace și bucurie din colindul ce la adus la Caransebeș Paula Seling, dar și grupul „Ethos”.

„Concertul din această seară pe care Episcopia Caransebeșului l-a organizat împreună cu ceilalți parteneri a avut în vedere, pe lângă aspectul cultural-artistic, în primul rând mesajul acestei perioade, care, iată, ne introduce în sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, un mesaj ce vine de sus. Evangheliștii vorbesc despre faptul că la Nașterea Mântuitorului cerurile s-au deschis și îngerii au colindat, dându-ne cea mai frumoasă pildă de deschidere. Ne trimite de altfel spre cer, dar în același timp ne trimite spre această atitudine de a ne deschide inimile, de a ne face loc unul altuia, făcând-I în primul rând loc Mântuitorului și în felul acesta de a învăța să trăim ceea ce ne oferă El, adică viața Lui”, a subliniat părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

Atmosfera de sărbătoare creată la Casa de cultură prin acest moment de cultură muzicală completează regalul concertelor de colinde organizate de Episcopia Caransebeșului în Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului.