Spectacol dedicat Zilei Naționale a României la Caransebeș

1 December 2022 Off By Pavel Canea
Spectacol dedicat Zilei Naționale a României la Caransebeș

Miercuri, 30 noiembrie, s-a desfășurat la Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș spectacolul intitulat „Te binecuvântez, Românie”. Concertul a fost susținut de Corala Contrast, avându-i ca soliști pe Andreea Voica, Răzvan Rădos și Mihai Prelipcian. La acest eveniment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, autorități locale, profesori, preoți, cadre medicale, oameni de cultură și mulți iubitori ai muzicii patriotice.

Concertul dedicat zilei de 1 Decembrie a bucurat pe cei prezenți sub bagheta dirijorială a lui Vasile Bădescu și Răzvan Rădos. Alături de soliști s-au numărat actrița Paula Maria Frunzetti, Deian Galetin (acordeon), Alexandru Cena (pian), Grigore Teodorescu (percuție), Andrei Candrianu (trompetă) și Cristian Duță (vioară).

„În fiecare an în Postul Crăciunului sărbătorim Ziua Națională a României. Nu este nimic întâmplător, totul este providențial, adică rânduit de sus. În această perioadă sfântă avem două sărbători care ne îndeamnă la meditație pe de o parte, dar și la o incursiune obiectivă în istoria României. L-am sărbătorit astăzi pe Sfântul Apostol Andrei cel întâi chemat, ocrotitorul României, sărbătoare bisericească, dar iată sărbătoarea Sfântului Andrei a devenit și sărbătoare națională, pentru că Sfântul Andrei ne introduce în ziua cea mare a României, 1 decembrie, Ziua Națională. De aceea se cuvine ca în aceste două zile, 30 noiembrie și 1 decembrie, să binecuvântăm pe Dumnezeu Tatăl, pe Fiul și pe Sfântul Duh, să-i lăudăm pe sfinții lui Dumnezeu și în mod special noi românii să lăudăm și să cinstim pe Apostolul Andrei. De asemenea se cuvine ca în aceste zile să binecuvântăm România și poporul român”, a afirmat Preasfințitul Părinte Lucian la finalul concertului.

Manifestarea a fost organizată de Episcopia Caransebeșului, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara și Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș, cu sprijinul domnului Adrian Dumbravă, managerul Spitalului Municipal din Caransebeș.