Echipa de organizare a TDIS recrutează voluntari pentru taberele verii 2023

2 February 2023 Off By Herea Darius
Echipa de organizare a TDIS recrutează voluntari pentru taberele verii 2023

În perioada 2-17 februarie 2023, Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului organizează înscrieri pentru voluntarii proiectului „Împreună pentru copiii noștri”, respectiv pentru programele de tabere educaționale de vară – „Tabăra din Inima Satului” și „Tabăra din Inima Familiei”.

Este vorba despre completarea unui formular online, care reprezintă, de fapt, aplicația pe care tinerii doritori o completează și prin care își manifestă dorința și disponibilitatea de a fi selectați și a participa la unul dintre cele mai îndrăgite proiecte cu și pentru tineri, implementat de către Episcopia Caransebeșului, prin Departamentul de Tineret, începând din anul 2019.

Pentru ca doritorii să fie selectați în echipa de voluntari a TDIS 2023, este necesar să îndeplinească o serie de condiții:

  1. vârsta minimă necesară să fie de 14 ani împliniți a tinerilor doritori / să fie în curs de finalizare a școlii generale (clasa a VIII a);
  2. să fie membru și să aibă un istoric de implicare în activitățile ATOR Banatul de Munte, organizația reprezentativă de tineret a Eparhiei Caransebeșului / să fie beneficiar ori voluntar activ în cadrul unui centru catehetic sau de tineret din județ / să facă parte din echipa de organizare a unei tabere pe plan local, dintre cele înscrise în proiect;
  3. să aibă minimă experiență în lucrul cu copiii și tinerii;
  4. să fie deschis și dispus să învețe să susțină mai multe ateliere într-o tabără;
  5. să manifeste răbdare, înțelegere și empatie față de copii, tineri și față de lucrul cu aceștia.

Important de precizat este faptul că parcurgerea și completarea acestui formular reprezintă doar modalitatea prin care doritorii își manifestă interesul de a fi parte din echipa TDIS și TDIF 2023. Completarea acestui formular NU reprezintă înscrierea automată a doritorilor în proiect, în calitate de voluntari. În urma perioadei de completare a acestui formular, după data de 17 februarie 2023, va avea loc selecția propriu-zisă a voluntarilor proiectului de către echipa de organizare a TDIS 2023.

Formularul va rămâne deschis până pe data de 17 februarie, inclusiv, timp în care toți cei interesați vor avea posibilitatea să se înscrie la acest proiect, să îl cerceteze și să îl disemineze.

Formularul de aplicare poate fi accesat și completat de către toți doritorii: AICI

Pentru eventuale informații suplimentare și întrebări referitoare la înscrierea voluntarilor în programul de tabere TDIS, respectiv TDIF, acestea pot fi obținute apelând la numărul de telefon: 0726.561.449 – Anita Radics – responsabil rețea de voluntari TDIS.