Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului a încântat auditoriul din Banatul de Munte

24 April 2023 Off By Pavel Canea
Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului a încântat auditoriul din Banatul de Munte

Cu prilejul hramului Catedralei Episcopale, în curtea Reședinței Episcopale din Caransebeș, Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului a susținut un concert extraordinar intitulat „Noi suntem ai României”, alături de Ansamblul folcloric „Muzica Divertis”.

Astfel, duminică 23 aprilie, la orele după-amiezii, piese folclorice culese din întregul cuprins al României, dar și muzică patriotică au format repertoriul coralei Armonia. 

La acest eveniment au fost prezenți alături de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian și Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

De asemenea, au luat parte la această manifestare preoți din municipiu, oameni de cultură, oficialități, elevi de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș și credincioși din întreg județul Caraș-Severin.

„Am asistat la un regal, un concert extraordinar, care ne-a înălțat spre Dumnezeu și ne-a făcut pe toți să medităm la tot ceea ce înseamnă a fi până la sfârșitul vieții un bun creștin și un bun român. Suntem datori să ne păstrăm credința, s-o apărăm și să fim mărturisitori ai Învierii lui Hristos. În același timp suntem datori să ne apărăm țara și să promovăm valorile tradiționale ale patriei noastre, cântul și portul popular. Corala Armonia din Constanța ne-a purtat în toate regiunile istorice ale României Mari, aici, în casa lui Miron Cristea, episcopul Caransebeșului și primul patriarh al României Mari, din Basarabia până în Banat și din Maramureș până în Dobrogea”, a afirmat Preasfințitul Lucian în cuvântul de final.  

Această manifestare artistică și culturală a fost sponsorizată de domnul Adrian Dumbravă, manager al Spitalului Municipal din Caransebeș, și se înscrie în cea de-a XVI-a ediție a Zilelor credinței și culturii în Episcopia Caransebeșului, în cadrul cărora vor fi organizate o serie de acțiuni religioase, artistice și culturale în Eparhia Banatului de Munte.

Evenimentul a fost transmis și pe pagina de Facebook a Episcopiei Caransebeșului.