Misiune și rugăciune în Parohia Sacu

22 April 2023 Off By Herea Darius
Misiune și rugăciune în Parohia Sacu

Vineri, 21 aprilie, o delegație de tineri, membri ai ATOR Banatul de Munte, s-au deplasat în Parohia Sacu, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în cadrul proiectului eparhial „Maica Vieții – Maica tuturor vârstelor”.

Momentul de rugăciune a debutat cu slujirea Paraclisului Maicii Domnului de către un sobor format din patru preoți – părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial la Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, părintele Ianăș Ambruș de la Parohia Sacu, părintele Aurelian Jucu de la Parohia Zăgujeni și părintele Raul But de la Parohia Mâtnicul Mare.

Credincioșii și tinerii au petrecut împreună momente de bucurie, rugându-se și cântând într-un singur glas „Hristos a înviat” și cântările Paraclisului. În continuarea slujbei, credincioșii s-au bucurat de cuvântul părintelui Mihai Ciucur, care a pus accentul pe mărturisirea credinței indiferent de vremuri și de împrejurări, totodată evidențiind importanța perioadei în care ne aflăm. Părintele le-a mai povestit, cu privire la Perioada Luminată în care ne aflăm, despre felul în care mărturisitorii din temnițele comuniste petreceau și trăiau sărbătoarea Învierii, cântând împreună și mărturisind-o. De asemenea, tinerii au avut ocazia să povestească despre frumusețea vieții trăite în Biserică și despre cum i-a găsit Hristos și i-a adus împreună.

„Astăzi, la Paraclis, am putut observa pe chipul fiecărui vârstnic bucuria învierii lui Hristos. Ne-am unit în rugăciune și am simțit căldura cu care credincioșii din parohiei ne-au primit. La final, fiecare dintre noi a avut ocazia să-și împărtășească povestea unei tinereți trăite în Hristos”, a mărturisit tânăra Anastasia Chereș.

În finalul momentului de rugăciune, părintele Mihai Ciucur a înmânat persoanelor vârstnice prezente Biblia și Noul Testament cu Psalmi, ca dar din partea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în anul omagial închinat persoanelor vârstnice.

Programul eparhial „Maica Vieții – Maica tuturor vârstelor” este derulat de către Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice, și își propune unirea tinerilor și a vârstnicilor deopotrivă, din 10 comunități, în rugăciune și în comuniune euharistică. (Anastasia Chereș)