Comemorarea eroilor la Crucea-monument de la Domașnea

22 May 2023 Off By Herea Darius
Comemorarea eroilor la Crucea-monument de la Domașnea

Sub cupola rugăciunii și a gratitudinii față de aceia care s-au jertfit pentru unitatea, independența și suveranitatea țării noastre, sunteți invitați joi, 25 mai, începând cu ora 17, la Crucea-monument de la Domașnea.

Ca în fiecare an, Ziua Eroilor se va sărbători odată cu una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății, Înălțarea Domnului, prilej cu care se vor comemora eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.

Sub cupola rugăciunii și a gratitudinii față de aceia care s-au jertfit pentru unitatea, independența și suveranitatea țării noastre, sunteți invitați joi, 25 mai, începând cu ora 17, la Crucea-monument de la Domașnea. Evenimentul va debuta cu primirea oficialităților și onorul militar, continuând cu serviciul religios, oficiat la ora 17.30, de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de un sobor de preoți și diaconi.

La finalul slujbei de pomenire, se vor depune coroane din partea instituțiilor și oficialităților prezente, iar elevii Liceului „Hercules” din Băile Herculane vor susține un recital de poezii patriotice și poezii în grai bănățean.

În încheiere, această manifestarea va fi încununat cu defilarea Gărzii de Onoare a Brigăzii 18 Infanterie Cercetare și Supraveghere „Decebal” din Timișoara și cu un recital de cântece patriotice al Fanfarei militare.

Crucea-monument de la Domașnea reprezintă un deziderat împlinit al Episcopiei Caransebeșului și al credincioșilor de realizare a unui monument creștin închinat partizanilor bănățeni care, prin credință statornică, determinare și verticalitate spiritual-morală, au luptat, pentru Banat și pentru România, împotriva nedreptăților regimului comunist.