Slujire arhierească la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Moldova Nouă

14 May 2023 Off By Pavel Canea
Slujire arhierească la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Moldova Nouă

Preotul și credincioșii Parohiei „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Moldova Nouă au avut bucuria în duminica a 5-a după Paști să-l aibă în mijlocul lor pe Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Părintele Episcop a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială, anticipând prin aceasta hramul sfântului locaș.

„Părintele Remus Căta ne-a invitat, ca iată, cu o săptămână înainte de sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, să slujim în această biserică și să fim alături de credincioșii pe care îi păstorește. Îi felicităm pe toți ctitorii și binefăcătorii sfântului locaș de aici, căci ei participă nu numai la sfintele slujbe, dar întotdeauna se implică și în lucrarea Martei, atunci când părintele paroh îi invită pentru ca această biserică să fie înfrumusețată, împodobită și atunci când e necesar să fie restaurată”, a afirmat ierarhul.

Au fost prezenți la sărbătoarea parohiei preoți și credincioși din tot orașul Moldova Nouă, precum și autorități locale. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.  

„Ne-am bucurat foarte mult și de prezența autorităților locale, a multor copii și tineri, o parte dintre ei s-au împărtășit cu Sfintele Taine. Toată suflarea creștinească prezentă la această sărbătoare a fost în bucurie și veselie duhovnicească. De asemenea, remarcăm faptul că avem aici la Moldova Nouă 3 parohii dinamice cu preoți destoinici, preoți harnici și credincioși, implicați în pastorație și misiune”, a subliniat Preasfințitul Lucian la final.

Biserica cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” este situată la intrarea în Moldova Nouă, dinspre Oraviţa, reprezentând un punct de atracţie prin ineditul aşezării, dar şi un loc de reculegere pentru credincioşii din Cartierul Oraşul Nou.

„Le mulțumim tuturor pentru participare și Îl rugăm pe Dumnezeu să binecuvinteze pe mai departe această comunitate euharistică și să ne ajute ca și noi să ne adăpăm din Izvorul vieții și al nemuririi, să gustăm din Apa vieții, căci Mântuitorul Iisus Hristos este Pâinea și Apa vieții, este Izvorul vieții și al nemuririi, El este Lumina lumii, este Calea, Adevărul și Viața, El este sensul, direcția și esența vieții noastre”, a mai spus Părintele Episcop.

Ultima vizită a Preasfințitului Părinte Lucian în această comunitate a fost în 17 iulie 2022, când a sfințit exteriorul bisericii și altarul de vară cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”.

Locaşul de cult a fost construit în anul 1996, fiind adus din Maramureş, unde a fost ridicat prima dată. De acolo a fost desfăcut bucată cu bucată şi montat din nou în acest oraş de pe Clisura Dunării.