Înscrieri ale tinerilor din Caraș-Severin pentru ITO Timișoara

27 June 2023 Off By Herea Darius
Înscrieri ale tinerilor din Caraș-Severin pentru ITO Timișoara

În perioada 27 iunie – 10 iulie 2023, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului organizează înscrierile tinerilor din Eparhia Banatului de Munte, pentru participarea la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Timișoara, care va avea loc în perioada 31 august – 3 septembrie 2023.

Pentru tinerii interesați, care doresc să facă parte din delegația ce va reprezenta Episcopia Caransebeșului la cel mai mare eveniment dedicat tinerilor ortodocși, sunt importante de cunoscut o serie de detalii și criterii care vor fi luate în considerare în selecția tinerilor care vor participa la această reuniune internațională. Pentru Eparhia Caransebeșului, există un număr de 40 de locuri alocate formării grupului de tineri,iar în selecția lor se va ține cont de următoarele criterii:

  • Vârsta minimă a tânărului aplicant să fie de 16 ani, iar vârsta maximă de 24 de ani;
  • Tânărul aplicant să aibă minim 1 an experiență în activitatea cu tinerii și copiii a Eparhiei Caransebeșului (tabere, alte activități de voluntariat în cadrul centrelor catehetice și de tineret ale episcopiei);
  • Prioritate în ocuparea locurilor vor avea tinerii care fac parte din Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, din centrele catehetice și de tineret ale eparhiei și din programele educaționale de tabere – Tabăra din Inima Satului și Tabăra din Inima Familiei.

Astfel, tinerii care doresc să aplice pentru obținerea unui loc la ITO Timișoara, vor trebui să completeze acest formular care reprezintă modalitatea de manifestare a interesului pentru obținerea unui loc de participare la acest eveniment. Este important de precizat faptul că simpla completare a acestui formular NU reprezintă înscrierea automată a aplicantului la ITO Timișoara. În urma încheierii perioadei de înscriere (10 iulie), va avea loc o selecție a tinerilor, pe baza completării formularului și a răspunsurilor primite, în procesul de selecție ținându-se cont de criteriile specificate mai sus.

Pentru eventuale detalii și informații suplimentare, vă invităm să apelați la 0726.561.449 – Anita Radics, responsabil al  delegației de tineri a Eparhiei Caransebeșului, la ITO Timișoara.