Mănăstirea Teiuș va îmbrăca haine de sărbătoare

8 August 2023 Off By Pavel Canea
Mănăstirea Teiuș va îmbrăca haine de sărbătoare

Cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, obștia monahală de la Mănăstirea Teiuș invită credincioșii să participe la hram, pentru a se ruga și a primi binecuvântare de la Dumnezeu și sprijin de la Maica Domnului, ocrotitoarea mănăstirii.  

Programul de rugăciune va debuta în ajunul hramului de la orele 19:00, când se va oficia slujba Vecerniei unită cu Litia, Utrenia, la care se adaugă și Prohodul Maicii Domnului.

În ziua de 15 august, la ora 8:00 va fi săvârșită slujba de Sfințire a Apei, iar începând cu ora 9:00, credincioșii îl vor întâmpina pe Părintele Episcop Lucian, care va sluji Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în foișorul de vară al acestui așezământ monahal.

Pelerinii care trec pragul acestei mănăstiri vor fi întâmpinați și de icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului care este așezată în biserica mare, icoană ce datează din anul 1767. Pe lângă biserica mare, așezământ monahal mai are încă 3 altare de rugăciune și anume Paraclisul de vară închinat Praznicului Înălțării Sfintei Cruci, o bisericuță în stil maramureșean ridicată în cinstea Sfântului Mare Mucenic Mina și un paraclis de iarnă închinat Sfântului Ierarh Nicolae.

Mănăstirea şi-a serbat pentru prima dată hramul în 15 august 1999, după ce în toamna anului 1998, într-o şedinţă a Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeşului, s-a decis construirea unui aşezământ monahal în oraşul de reşedinţă a Episcopiei Banatului Montan.