Preoții Cercului pastoral-misionar Valea Timișului au săvârșit slujba parastasului la Buchin

12 August 2023 Off By Pavel Canea
Preoții Cercului pastoral-misionar Valea Timișului au săvârșit slujba parastasului la Buchin

Sâmbătă, 12 august, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, preoții Cercului pastoral-misionar Valea Timișului au săvârșit parastasul de obște pentru cei trecuți la Domnul, în cimitirul Parohiei Buchin.

La finalul slujbei, părintele protopop Virgil Voinea a ținut un cuvânt de învățătură în care a amintit că este foarte important să ne aducem mereu aminte de cei dragi ai noștri care au plecat la Domnul, cunoscut fiind faptul că: ,,rugăciunile pentru cei adormiţi în Domnul şi cinstirea mormintelor sunt practici străvechi ale Bisericii, care au temei în Sfânta Scriptură şi în Tradiţia Bisericii, ele nu sunt invenții târzii sau simple obiceiuri omenești, ci constituie o expresie a iubirii smerite şi milostive faţă de semenii noştri”, iar ,,prin cinstirea înaintașilor, noi arătăm că suntem recunoscători pentru ceea ce suntem. Aducem cinstire părinților, bunicilor, străbunicilor și tuturor celor care au existat înaintea noastră pentru ceea ce ne-au lăsat ca moștenire materială și spirituală”.

În încheiere, părintele protopop a mulțumit părintelui paroh Ioan Fontul, preoților Cercului pastoral-misionar Valea Timișului, cât și credincioșilor prezenți pentru primirea și implicarea în buna organizare a acestei slujbe de pomenire a celor adormiți întru Domnul.(Pr. Nicolae Lupulescu)