„Tabăra din Inima Familiei” la Oravița

22 August 2023 Off By Herea Darius
„Tabăra din Inima Familiei” la Oravița

Timp de cinci zile, comunitățile parohiale „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, din Oravița, au adunat toate elementele necesare mărturiei, conform căreia, Biserica este alături mereu de copii.

În această perioadă s-au creionat povești de neuitat, pentru 30 de elevi din ciclul primar și gimnazial, în cadrul programului „Împreună pentru copiii noștri”. Oravița aflându-se la cea de-a treia ediție a proiectului „Tabăra din Inima Familiei”.

Programul taberei a fost sub acoperământul Sfintei Liturghii, marcând debutul taberei și al dimineții din ultima zi de tabără. Tot în cadrul celor cinci zile, voluntarii împreună cu participanții au fost în pelerinaj la Mănăstirea Nera. Acolo maicile au pregătit un atelier de creație pentru participanți și un dialog duhovnicesc de mare ajutor pentru toți, voluntari, părinți și copii.

Activitățile taberei au fost susținute de 17 voluntari din Oravița și din proximitatea orașului, împreună cu alți 5 tineri veniți din alte zone ale eparhiei. Totul fiind coordonat de către George Lăpădat, vicepreședintele ATOR: „Atelierele de educație pentru viață, dezvoltare personală, creații artistice, comunicare și lucru în echipă, jocuri și seri tematice, au fost inedite și au încercat să implice pe cât de mult posibil fiecare participant. Nădejdea că s-au sădit semințe roditoare în inimile participanților TDIF Oravița este mare, iar lucrarea aceasta cu siguranța va avea continuitate”.

Oravița este un oraș special, dar oamenii îi oferă o frumusețe aparte. Bucuria pe care a oferit-o tabăra copiilor din oraș, nu poate fi măsurată în cuvinte. Am petrecut 5 zile de poveste și am cules cu toții învățăturile pe care ni le-a oferit fiecare zi. Toți voluntarii ne-am dedicat copiilor, și nădăjduim faptul că tot ceea ce am încercat să le transmitem, și-a făcut loc în sufletul și mintea lor. Cu siguranță cu toții așteptăm o nouă ediție TDIF Oravița, însă până atunci, oferim continuitate poveștii începute la noi în oraș, cu dragoste și din dragoste față de aproapele nostru. – Lucia Roșca formator junior atelierul de Comunicare și Lucru în echipă.

TDIF Oravita pentru mine a fost o experienta deosebita! A fost prima tabără la care am participat ca voluntar și pot spune ca am rămas doar cu amintiri frumoase și de neuitat. La început îmi era teama ca nu ma voi descurca, nu ma voi înțelege cu copiii sau nu voi rezista oboselii, dar va spun sincer ca a meritat tot efortul și cu siguranță voi fi voluntara și în anii următori! Pe colegii mei voluntari și formatori i-am îndrăgit de când i-am cunoscut și m-au făcut sa iubesc aceasta tabara mult mai mult. Deci, pe scurt, cele 5 zile de tabără au fost pentru mine unele dintre cele mai frumoase zile din aceasta vara! – Anamaria Mărilă voluntar atelierul de Comunicare și Lucru în echipă.