A debutat Tabăra din Inima Familiei la Caransebeș

5 September 2023 Off By Herea Darius
A debutat Tabăra din Inima Familiei la Caransebeș

Proiectul care aduce împreună oameni și comunități din Banatul de Munte, „Împreună pentru copiii noștri”, concretizat prin programul de tabere în comunitate, Tabăra din Inima Satului și Tabăra din Inima Familiei, se încheie prin cea de-a 13-a tabără, care se va desfășura la Caransebeș înperioada 5-9 septembrie.

TDIF Caransebeș a debutat, astăzi, cu festivitatea de deschidere și slujba de Te Deum, săvârșită la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeș, de către părintele arhim. Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, alături de un sobor de preoți și diaconi.

La deschidere, a participat domnul Mihai Paraschiv, inspector patriarchal în cadrul Sectorului Teologic-Educațional al Patriarhiei Române precum și organizatorii, voluntarii, beneficiarii și colaboratorii proiectului. În continuare, au urmat o serie de cuvântări din partea organizatorilor  și colaboratorilor proiectului educațional.

Pentru Episcopia Caransebeșului, misiunea cu tinerii reprezintă o reală prioritate. De aceea, investim cât se poate de mult personal, sufletește, ne punem foarte multă încredere în dumneavoastră, ne punem foarte mult încrederea în ATOR Banatul de Munte și în cei care sprijină această activitate. Nu este vreo activitate care să aducă beneficii vreunei instituții, adevărații beneficiari suntem toți, pentru că învățăm unii de la ceilalți. Această activitate ne învață să fim împreună, să fim, ca instituții, alături unii de ceilalți, ne învață să trecem peste prejudecăți, peste orgolii și peste micile vanități, ca să putem să oferim ceva viitorului”, a precizat părintele Casian Rușeț.

De asemenea, părintele a subliniat faptul că aceste activități vin în sprijinul formării unor generații viitoare care să fie parte, în mod activ, din Biserica lui Hristos, subliniind totodată importanța voluntariatului într-o lume în care totul costă:

Ne uităm destul de mult spre trecut și ne mândrim cu el, dar este vremea ca noi înșine să creionăm un viitor, să creionăm un prezent, să îi dăm un sens. Acest sens sunteți voi, copiii, tinerii, dar, în același timp, voluntarii și toți cei care au jertfit din bunul lor personal, din timpul lor pentru ca această tabără să se întâmple, organizatori, donatori, voluntari. Voluntar înseamnă să îți oferi timpul tău gratuit, să nu ceri nimic în schimb. Lucrul acesta este foarte important într-o societate în care totul costă. Sunt încă oameni care își oferă timpul, priceperea și dragostea fără niciun beneficiu personal, nu cer nimic în schimb. De aceea, spune Mântuitorul că fericit este cel care dă, nu cel care ia.”

După festivitatea de deschidere, au urmat activități organizatorice, de cunoaștere și interacțiune, ateliere, ora de joacă, seara tematică și rugăciunile de seară, săvârșite la Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

TDIF Caransebeș se va încheia sâmbătă, 9 septembrie, cu Festivitatea de încheiere, printr-o slujbă de Te-Deum săvârșită de către PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și prin premierea participanților.