Întrunirea cercului pastoral-misionar Valea Bistrei în Parohia Zăvoi

13 October 2023 Off By Herea Darius
Întrunirea cercului pastoral-misionar Valea Bistrei în Parohia Zăvoi

Marți, 10 octombrie, a avut loc în Parohia Zăvoi din Protopopiatul Caransebeș, ședința lunară de lucru a preoților Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei, aflați sub coordonarea părintelui Ioan Negrei de la Parohia Cireșa.

Întrunirea a debutat seara, la ora 19, cu săvârșirea rânduielii Rugăciunilor de seară. Din sobor au făcut parte părintele paroh Silviu Cotuna, părintele Manuel Boran de la parohia Ferdinand-Oțelu Roșu și părintele Gheorghe Liciniu de la parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena-Oțelu Roșu.

Părintele paroh Silviu Cotuna a prezentat referatul ,,Chipuri de imnografi creș­tini: Sfântul Andrei Cretanul († 740), important autor creș­tin de canoane liturgice”, temă pliată pe „Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)”. Sfântul Andrei Criteanul este considerat cel dintâi autor de canoane liturgice, între care cel mai renumit este Canonul cel Mare, care a intrat în cartea Triodul și constituie o piesă liturgică deosebit de importantă pentru perioada Postului Sfintelor Paști.

Părintele paroh a mulțumit preoților prezenți pentru participare, iar părintele Ioan Negrei de la Parohia Cireșa, coordonatorul Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei, a anunțat data viitoarei reuniuni a cercului. (Pr. Romulus Frîncu)