Colind și filantropie pe Clisura Dunării

5 December 2023 Off By Pavel Canea
Colind și filantropie pe Clisura Dunării

Luni, 4 decembrie, când este sărbătorită Sfânta Mare Muceniță Varvara, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a ales să fie împreună cu persoanele vârstnice și bolnavii din cele două Centre de îngrijire a persoanelor vârstnice de la Belobreșca, respectiv Radimna și Spitalul Orășenesc din Moldova Nouă. Ierarhul alături de un grup colindători de la Centrul Eparhial au mers pe Clisura Dunării să împletească armonios colindul cu filantropia.

„I-am cercetat pe bătrânii și bolnavii din cele două așezăminte și le-am adus colindul strămoșesc acestor oameni care pe lângă că sunt în vârstă sunt și cu multe neputințe, sunt bolnavi și majoritatea sunt singuri, abandonați de cei dragi. Foarte mulți dintre ei au vărsat lacrimi de bucurie când i-au văzut pe colindătorii noștri și când au ascultat mesajul colindului strămoșesc”, a afirmat Părintele Episcop.

Pe lângă binecuvântare și colind, cei vizitați au fost încântați și de darurile și calendarele pe anul 2024 împărțite de Preasfințitul Lucian. De toate acestea s-au putut bucura nu doar beneficiarii din cele două centre și bolnavii din spital, ci și personalul deservent și cadrele medicale.   

După cercetarea bolnavilor ziua a continuat la Casa de Cultură din Moldova Nouă unde sala arhiplină s-a bucurat de un concert de colinde intitulat „Peste zări o stea”, oferit de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului și Corul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă.

„Bucuria a fost multiplă astăzi din partea noastră, dar și din partea celor care ne-au așteptat, pentru că într-adevăr am reușit să împlinim tot ceea ce ne-am propus, să-i bucurăm și pe bătrânii și bolnavii din această zonă, dar să îi bucurăm prin mesajul colindului strămoșesc și pe cei care locuiesc și se roagă pe aceste meleaguri binecuvântate de Dumnezeu. Le dorim tuturor celor care ne-au ascultat multă sănătate, pace, întru toate bună sporire și sărbătorile Nașterii Domnului, Anului Nou și Bobotezei, să fie pentru toți un prilej de bucurie și de trăire intensă a Sfintei Scripturi și a tot ceea ce înseamnă viață spirituală”, a mai subliniat Preasfințitul Lucian.

În perioada ce urmează Părintele Episcop împreună cu grupul de colindători va cerceta și celelalte așezăminte de persoane vârstnice și unitățile medicale din Episcopia Caransebeșului.