Concert de colinde la Băile Herculane

1 December 2023 Off By Herea Darius
Concert de colinde la Băile Herculane

La sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, la ceas de seară, Parohia „Schimbarea la Față” din orașul-stațiune Băile Herculane, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a organizat concertul de colinde „Peste zări o stea” în sala de conferințe a Hotelului Diana.

Corul „Nicolae Stoica de Hațeg” al Protopopiatului Băile Herculane, Corul tinerilor ATOR-Valea Cernei, solistele Mariana Bârsan și Ziana Filofteia Bîrdeanu precum și grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului au încântat auditoriul format dintr-un număr de credincioși ai parohiei dar și din parohiile învecinate precum și turiști aflați în stațiune care au gustat din bucuria colindului sfânt și bun.

De asemenea fiind în ziua de prăznuire a Ocrotitorului României dar și în ajunul Zilei Naționala e României grupul psaltic „Ethos” a interpretat și un buchet de cântece patriotice. La final părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural și delegatul Părintelui Episcop Lucian la acest eveniment a rostit un cuvânt de învățătură în cadrul căruia a subliniat însemnătatea colindelor în această perioadă deosebită din an.