Filantropie și colind la Anina

15 December 2023 Off By Herea Darius
Filantropie și colind la Anina

Joi, 14 decembrie 2023, misiunea social-filantropică și duhovnicească a Episcopiei Caransebeșului a continuat și la Anina, unde Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a vizitat mai întâi Centrul de zi al Asociației de Copii, „Il Giocattolo”, administrat de către domnul Gianluca Farina, fiind însoțit de către părintele Gabriel Gozman, consilier social-misionar al Episcopiei Caransebeșului,  alături de un grup de colindători de la Catedrala episcopală din Caransebeș. Cu ocazia acestei vizite cu caracter social-filantropic, au mai fost de față domnii Gheorghe Românu și viceprimarul cu atribuții de primar, domnul Danu Daniel, părintele protopop al Protopopiatului Reșița, Gheorghe Șuveți, domnul administrator Gianluca Farina, alături de copiii și angajații acestui centru social, dar și preoții parohi ai celor trei parohii ortodoxe din localitate, Cătălin Lăudat, Nap Daniel și Muntean Alin.

După intonarea unui frumos recital de colinde din partea tinerilor coriști ai Catedralei din Caransebeș, a urmat susținerea unui scurt program de poezii și colinde, de către copiii centrului mai sus menționat, dedicat măritului Praznic al Nașterii Domnului. La sfârșitul acestui moment frumos și sensibil, Părintele Episcop Lucian, a înmânat, atât copiilor, cât și tuturor angajaților centrului, calendare și dulciuri, în conformitate cu spiritul sărbătorilor de iarnă.

Mai apoi, reprezentanții Episcopiei Caransebeșului, însoțiți de conducerea orașului Anina, cât și de către cei trei preoți parohi, s-au deplasat la Centrul pentru Persoane Vârstnice din localitate unde, din nou, grupul de colindători de la Caransebeș, au susținut o serie de colinde frumoase, spre bucuria sufletească a tuturor seniorilor și angajaților de aici. Și, la fel ca în cazul primului centru social, și aici chiriarhul a împărțit tuturor viețuitorilor și ostenitorilor acestui centru, calendare și pungi cu dulciuri.

Seara, la orele 17, în sala Căminului Cultural din cartierul Steierdorf și în prezența unui număr semnificativ de spectatori, a avut loc susținerea unui concert de colinde acompaniat de către orchestra Doina Aninei, la care au luat parte mai tinerele talente ale localității și zonei, Cristiana Marișescu, Adelina Ifca și Andrei Istudor, alături de grupul de eleve ale Liceului Mathias Hammer din oraș, condus de către doamna profesoară Anca Ruva. În ultima parte a acestui frumos moment, Grupul psaltic Ethos, al Episcopiei din Caransebeș, a susținut o serie de colinde deosebite, atât ca melos, dar și ca mesaj, menite să aducă bucuria nașterii Domnului în sufletele tuturor participanților la concert.

În cadrul acestui moment festiv, moderat de către domnul Meșinschi Marian, directorul Casei de Cultură din Anina, au luat cuvântul, atât domnul viceprimar, cu atribuții de primar, Danu Daniel, cât și părintele protopop Gheorghe Șuveți care, pornind de la mesajul angelic Mărire întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, iar între oameni bunăvoire, a subliniat importanța păcii și a bucuriei pentru sufletele noastre, dar și pentru această perioadă deosebită a anului. (Pr. Alin Munteanu)