Săptămână de rugăciune în Parohia Tincova

6 December 2023 Off By Herea Darius
Săptămână de rugăciune în Parohia Tincova

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în perioada 27 noiembrie – 03 decembrie,  în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Tincova, s-au desfășurat tradiționalele seri de rugăciune. La orele serii, părintele paroh a invitat preoți din împrejurimi care s-au rugat împreună cu credincioșii satului, iar la sfârșit au rostit cuvânt de învățătură.

Luni, invitat a fost părintele Cristian Guran, de la Parohia Sacu care a pus început bun la săptămâna de rugăciune și care în cuvântul rostit a arătat importanța Sfintei Euharistii. Seara de marți a fost una deosebită, deoarece în mijlocul comunității au  venit grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului alături de părintele inspector Petrica Ionuț Timiș, care a vorbit credincioșilor despre virtutea iertării. La sfârșit grupul psaltic „Ethos”, a susținut un concert de colinde.

Miercuri seara, oaspete a fost părintele Aurelian Jucu de la Parohia Zăgujeni, care împreună cu părintele paroh a săvârșit slujba vecerniei unită cu litia în cinstea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, iar după a arătat cât de important este să împlinim în viață virtuțile creștine. Joi, părintele Ioan Negrei, de la Parohia Cireșa- Oțelul Roșu, a răspuns invitației părintelui Cristian și a venit la Tincova, unde a vorbit celor prezenți despre virtutea dragostei creștine, I Corinteni cap. 13- Imnul dragostei.

Vineri seara, părintele Raul Vasile But de la Mâtnicu Mare,  a venit cu drag la Tincova și a pus la sufletul credincioșilor cuvântul despre apropierea de Dumnezeu care înseamnă bucurie. Săptămâna s-a încheiat duminică prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de un sobor de cinci preoți. ( Pr. Cristian Iova)