Moment de rugăciune la 18 ani de arhipăstorire

27 February 2024 Off By Pavel Canea
Moment de rugăciune la 18 ani de arhipăstorire

Un sobor de preoți și diaconi, împreună cu ostenitori ai Centrului Eparhial din Caransebeș și ai Catedralei Episcopale „Învierea Domnului”, s-au rugat alături de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, la 18 ani de la înscăunarea ca ierarh al Eparhiei Banatului Montan. Cel de-al 10 Episcop al istoricei Eparhii a Caransebeșului a împlinit în data de 26 februarie 2024, 18 ani de misiune cu dragoste și râvnă pentru Biserica lui Hristos, păstorind „cu timp și fără de timp” în această perioadă și îndrumând clericii și credincioșii din Banatul de Munte.

În Paraclisul Episcopal din Reședința Eparhială cu hramurile „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” și „Sfinții Trei Ierarhi” a fost săvârșită o slujbă de Tedeum și un Polihroniu pentru a marca cei 18 ani de activitate, în special mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru toate darurile primite și ajutorul pe care Părintele Episcop l-a primit de la Arhiereul cel Veșnic în lucrarea dumnezeiască primită prin Taina Hirotoniei ca arhiereu.

Părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial, a subliniat la finalul slujbei că cel mai important lucru în această zi este prinosul de recunoștință prin sfintele rugăciuni, căci de 18 ani Dumnezeu l-a întărit și i-a dat putere Preasfințitului Lucian de a fi în slujba Bisericii lui Hristos, în istorica Eparhie a Caransebeșului. „Am socotit că este cel mai important lucru ca astăzi să fim împreună la rugăciune și să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra Preasfințitului Lucian, dar și a noastră a tuturor. Îi mulțumim Domnului că îl întărește în jertfelnicia de care dă dovadă, de a fi un bun arhiereu pentru toți preoții, diaconii, monahii, monahiile, credincioșii și credincioasele pe care îi are încredințați spre a-i călăuzii pe calea Împărăției lui Dumnezeu. Cu toții suntem datori să-i fim alături în această lucrare, ca în dragostea lui Dumnezeu să putem culege roade frumoase și bineplăcute Domnului”, a afirmat părintele vicar.

La acest moment aniversar au fost prezente și autoritățile locale. La final, din partea tuturor clericilor și credincioșilor Episcopiei Caransebeșului, Preasfințitul Lucian a primit un buchet de flori, ca semn al dragostei și prețuirii pentru tot ceea ce face în a-i mântui pe cei aflați în păstorire.