Tabără de iarnă la Muntele Semenic

22 February 2024 Off By Herea Darius
Tabără de iarnă la Muntele Semenic

În perioada 19-21 februarie, Centrul de Tineret „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Moldova Nouă coordonat de pr. Gheorghiță Băloi a organizat o tabără de iarnă în stațiunea Văliug, beneficiind de aceasta  20  copii și tineri din orașul Moldova Nouă. 

 Tabăra, ajunsă la cea de-a  VII-a ediție , a fost un prilej deosebit pentru tinerii elevi de recreere și apropiere de Dumnezeu, căci din programul taberei  nu au lipsit momentele de împreună rugăciune, jocurile, săniușul și schiatul

Tabăra de iarna, deja tradițională, a avut ca scop în primul rând apropierea tinerilor de Dumnezeu prin rugăciune dar și de a le introduce comportamente de viață sănătoasă(nutriție, mișcare dar și echilibru emoțional), pe care să le mențină și acasă, totul într-un mod plăcut.

Pentru o mai buna descriere a taberei prezentăm mai jos cateva impresii ale tinerilor participanți:

  • Această Tabără de la Văliug a fost prima mea excursie împreună cu colegii mei de la Centrul de Tineret. Am avut parte de niște momente extraordinare petrecute împreună. Pot spune că am învățat multe lucruri pozitive în aceste 3 zile frumoase, împreună cu oameni dragi. Am văzut cât de frumoasa este natura făcută de Dumnezeu dar și vorbirea cu El prin rugăciune”.(Mădălina Râmba , 16 ani.)
  • Văliug…. Văliug locul atăt de aproape de casă dar totuși necunoscut mie a devenit locul unde împreună cu colegii de la Centru am petrecut 3 zile de vis. Aici am învățat de la Pr. Gheorghiță cât de minunata este milostenia față de cel suferind în boală (explicată de el, în două cateheze). Am învățat să schiez și să admir muntele după ce l-am urcat cu telescaunul si am văzut măreția Lui Dumnezeu în el. Singurul regret este că timpul a trecut prea repede.” (Georgiana Chilnicean, 13 ani. )
  • Vreau să încep prin a spune că momentele petrecute împreună în cabană, pe pârtie, la masă dar și la rugăciune au fost minunate. Cu siguranță cu toții ne-am simțit bine unii lângă alții, astfel creând amintiri de neuitat. Toți cei prezenți la Tabără suntem abia la răsăritul vieții dar acest lucru nu ne-a împiedicat să ne rugăm în fiecare zi. Concluzie: Dumnezeu este minunat prin toate cele ce ne înconjoară….natura și mai ales oameni ( Corina Popovici,  14 ani.)
  • Acest început de săptămână m-a găsit în stațiunea Văliug cu tabăra organizata de Centrul nostru de Tineret. Aceasta tabără a fost una dintre cele mai frumoase experiențe, pe care le-am trăit vreodată, aici am văzut că se poate îmbina rugăciunea cu voia bună. Mi-a plăcut mult căci am vizitat locuri noi și frumoase pe care nu credeam că o sa le văd vreodată. Tabăra de la Văliug a fost o experiență pe care nu o voi uita niciodată. (Cristian Damian, 16 ani)

Pr. Gheorghiță Băloi