Prima ședință de organizare a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, ediția 2024, a avut loc la Reșița

30 March 2024 Off By Herea Darius
Prima ședință de organizare a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, ediția 2024, a avut loc la Reșița

Casa ATOR din Municipiul Reșița a găzduit vineri, 29 martie, prima întâlnire de organizare a ITO BM, ediția 2024, care a reunit grupul de inițiativă al evenimentului, format din reprezentanți ai Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, ATOR Banatul de Munte, precum și din preoți și tineri implicați în organizarea edițiilor anterioare ale proiectului.

Pe ordinea de zi a întâlnirii s-au aflat mai multe aspecte organizatorice inițiale, precum: analiza stadiului înscrierilor tinerilor, membri ai ATOR Banatul de Munte, conturarea programului evenimentului și stabilirea primelor sarcini pentru membrii echipei de coordonare, stabilirea kitului participanților și a necesarului de consumabile și dotări, precum și modalitățile de selecție a voluntarilor și calendarul formării acestora.

„La această primă întâlnire de lucru am reunit echipa care a lucrat anul trecut la organizarea evenimentului, propunându-ne să facem și o analiză a ceea ce a funcționat și a ceea ce ar trebui schimbat, pe baza experienței din 2023. Desigur, alături de oamenii care au deja experiența organizării unui ITO, am conturat și primele detalii de organizare a evenimentului din acest an și am stabilit primele sarcini pentru liderii noștri cu experiență. În perioada următoare, echipa de organizare și implementare a ITO BM va fi completată cu alți colegi, preoți, profesori, dar și voluntari cu experiență în diferite domenii de activitate. De asemenea, vor fi inițiate protocoalele de colaborare cu partenerii noștri, urmând a trece la etapa organizării structurate, pe zile și pe sarcini specifice”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, moderatorul întâlnirii.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte își propune și în acest an să ofere contexte de comuniune și socializare tinerilor cu vârste între 14 și 26 de ani, printr-un program care se va derula pe parcursul a trei zile în municipiile Reșița și Caransebeș. La fel ca la edițiile anterioare, tinerii vor avea posibilitatea să participe la un program liturgic și de rugăciune, la activități de intercunoaștere, lucru în echipă și socializare în contexte non-formale și informale, precum și la activități cultural-artistice propuse de organizatori.

Evenimentul se va desfășura în perioada 29 august – 1 septembrie la Reșița și Caransebeș și va reuni 500 de tineri, dintre care 300 din județul Caraș-Severin și 200 de tineri din țară și din străinătate.

În această perioadă are loc înscrierea participanților din județul Caraș-Severin, iar în perioada imediat următoare vor avea loc sesiuni de înscriere a voluntarilor, precum și de lansare a invitațiilor către eparhiile din țară și străinătate.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, eveniment ajuns la cea de-a treia ediție, se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, de către Episcopia Caransebeșului și Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, cu sprijinul Primăriei Municipiului Reșița și în colaborare cu mai multe instituții din județul Caraș-Severin.