Sfințire de troiță la Marga

18 March 2024 Off By Herea Darius
Sfințire de troiță la Marga

În  Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, a fost săvârșită în Parohia Marga din Protopopiatul Caransebeș, slujba de sfințire a unei troițe, ctitorie a familiilor Afilon și Dori alături de Dumitru și Lia Jompan. Evenimentul a beneficiat de prezența unui mare număr de credincioși precum și a autorităților locale.

Soborul de preoți a fost format din părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, părintele paroh Marius Iovănescu, părintele Alexandru Antonie de la Așezământul medical creștin „Izvorul Tămăduirii” din Marga și a părintelui pensionar Romulus Frîncu.

,,Mulțumim celor care au construit această cruce, domnului doctor Afilon și doamnei Dori precum și domnului profesor Dumitru și distinsei doamne Lia Jompan că au prilejuit acest moment. Mulțumim administrației locale, reprezentată aici, mulțumim părintelui paroh, părinților împreună slujitori, că, iată, am fost astăzi împreună aici. Vă mulțumim tuturor celor care într-o zi de duminică ați ales să fiți prezenți astăzi aici. Îngăduiți-mi să transmit și eu gândul de recunoștință al Părintelui Episcop Lucian, din a cărui încredințare sunt aici. Vă felicităm pentru această ctitorie și vă încredințăm de toată prețuirea, dragostea și comuniunea noastră. Cu aceste gânduri, rugăm pe Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți, să vă dăruiască sănătate, putere și mângâiere în familiile dumneavoastră. Pentru că începe perioada Postului Mare să încercați să deschideți acea cale de comunicare cu Dumnezeu, care este rugăciunea, iar El sălășuindu-Se în fiecare din noi ne va învăța să întâmpinăm cum se cuvine sărbătoarea Învierii Mântuitorului. A posti nu doar cu mâncare ci și cu mintea dar, mai ales, cu atitudinea noastră față de celălalt”, a subliniat părintele consilier. (Pr. Romulus Frîncu)