Festivitate de Premiere a Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă” în Protopopiatul Reșița

20 April 2024 Off By Herea Darius
Festivitate de Premiere a Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă” în Protopopiatul Reșița

În Protopopiatul Reșița, în data de 19 aprilie, a avut loc premierea etapei pe protopopiat  a Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”.

Evenimentul s-a desfășurat în Parohia „Sf. Iosif cel Nou de la Partoș” din Reșița, în prezența părintelui protopop Gheorghe Șuveți, protopopul Reșiței, a părintelui Nicolae Chiosa, inspector școlar pentru disciplina Religie,  precum și a preoților participanți însoțiți de reprezentanți ai copiilor din grupele catehetice.

Anul acesta au participat opt grupuri catehetice de la Parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil Moniom”, Parohia „Pogorârea Sf. Duh” Măureni, Parohia „Sf. Ap. Petru și Pavel” Reșița și Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Reșița, Parohia „ Sfânta Treime” Anina, Parohia „Sfântul Nicolae” Bocșa, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Bocșa și Parohia „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș” Reșița.

Festivitatea a debutat cu un moment de rugăciune, urmată de luări de cuvânt a preoților coordonatori, profesori, reprezentanți ai grupurilor catehetice, a părintelui Nicolae Chiosa și a părintelui protopop Gheorghe Șuveți.

În urma jurizării portofoliilor comisia a stabilit clasamnetul final:

  • Premiul I Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Reșița
  • Premiul al II –lea  Parohia „Sfântul Nicolae” Bocșa
  • Premiul al III – lea  Parohia „Sfânta Treime” Anina
  • Mențiunea I Parohia „Pogorârea Sf. Duh” Măureni
  • Mențiunea a II – a Parohia „Sf. Ap. Petru și Pavel” Reșița
  • Mențiunea a III – a Parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” Moniom
  • Mențiunea a IV – a Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Bocșa
  • Mențiunea a V –a Parohia „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș” Reșița

Din partea Protopopiatului Reșița s-au acordat diplomele și premii constând în cărți și obiecte bisericești tuturor grupelor catehetice participante.

Premiul I a fost acordat grupului catehetic al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Reșița, pentru proiectul  „Bolnav am fost și M-ați cercetat” coordonat de părintele Horia Mailat, părintele Cristian Rădulescu și profesor Viorica Gârtoi, director al Colegiul Național „Diaconovici Tietz” Reșița.

Toți participanții la acest concurs catehetic au adus cu ei, atât dovada muncii lor, cât și emoțiile trăite în momentele întâlnirii trecutului cu prezentul. Bucuriile resimțite în timpul catehezelor, împletirea amintirilor, predarea tradițiilor, alinarea suferințelor și umplerea singurătății sunt argumente suficiente pentru a ști că Concursul Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă” și-a atins scopul în acest an. (Pr. Horia Mailat)