Paraclisul de la Staționar 2 a fost binecuvântat

30 April 2024 Off By Pavel Canea
Paraclisul de la Staționar 2 a fost binecuvântat

Staționarul 2 al Spitalului Județean de Urgență Reșița a îmbrăcat haine de sărbătoare luni, 29 aprilie. În ultima perioadă a fost amenajat în totalitate Paraclisul din incinta acestei unități medicale, iar în Lunea Mare a acestui Post al Paștilor a fost binecuvântat. Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârșit slujba de sfințire a acestui paraclis ce are ca hram „Acoperământul Maicii Domnului” și „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina”. Paraclisul a fost reabilitat integral interior și exterior, a fost dotat cu vitralii și cu obiecte noi de cult.

De asemenea, Părintele Episcop a sfințit și o troiță amplasată la intrarea în paraclis. Au fost prezenți la acest eveniment autorități județene, preoți din municipiu, cadre medicale, pacienți, precum și mai mulți credincioși din Reșița.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu, în anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și anul comemorativ al Sfinților tămăduitori fără de arginți, am binecuvântat acest loc de rugăciune. În cadrul acestui spital am avut îndată după evenimentele din 1989 un paraclis, dar odată cu venirea pandemiei acesta a fost desființat. Din anul 2022 s-a lucrat aici foarte mult și iată înainte de marele Praznic al Învierii Mântuitorului, în acest an închinat îngrijirii bolnavilor și Sfinților tămăduitori, ne-am bucurat să sfințim chiar în Lunea cea mare acest paraclis, în care suntem convinși că atât medicii, cât și asistenții și infirmierii, dar mai ales bolnavii, se vor ruga și vor cere ajutorul lui Dumnezeu în tot lucrul bun, deoarece într-un spital este nevoie și de un loc de rugăciune, de un laborator spiritual”, a afirmat Preasfințitul Lucian.

„Îl rugăm pe Dumnezeu să ne ajute ca pe mai departe să avem grijă de bolnavii noștri prin amenajarea acestor paraclise în toate spitalele și așezămintele sociale din Eparhia noastră. Vom continua la Staționar 3 amenajarea paraclisului de acolo și nu în ultimul rând în Govândari la Staționar 1, unde avem o bisericuță, dar dorim foarte mult să o primenim și să o împodobim cu veșmântul picturii”, a mai spus Părintele Episcop.

Părintele slujitor Alin Chicoș a fost hirotesit iconom stavrofor, iar tuturor celor ce s-au implicat în procesul de renovare și înfrumusețare ierarhul le-a oferit diplome de recunoștință.  

La final toți cei prezenți au primit cărți de rugăciuni și iconițe, iar părintele Alin i-a oferit Preasfințitului o icoană. Anul acesta clădirea Spitalului Județean de Urgență Reșița – Staționar 2 împlinește 100 de ani de funcționare.