„riTM în Banat” sub armonia muzicii clasice

8 April 2024 Off By Herea Darius
„riTM în Banat” sub armonia muzicii clasice

Festivalul „Timișoara muzicală” reprezintă un „riTM în Banat”, ajungând, anul acesta, la ediția a 68-a. Cu acest prilej, Ansamblul „Percutissimo” al Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara organizează un turneu de promovare, prin care vor aduce ritmul armonios și înălțător al muzicii clasice în mai multe localități din Banat.

În Eparhia Banatului Montan, recitalurile camerale vor debuta duminică, 14 aprilie, începând cu ora 18, în Sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Episcopiei Caransebeșului, continuând vineri, 19 aprilie, începând cu ora 19, în Sala Liceului de Artă „Sabin Păuța” din Reșița.

Primăvara armoniilor muzicale clasice nu va ocoli nici Oravița sau Bocșa. Sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 19, Casa de Cultură din Oravița va găzdui penultimul recital, urmând ca duminică, 21 aprilie, începând cu ora 18, turneul de promovare să se încheie în Sala de festivități a Primăriei Bocșa.

Printre cei care vor bucura auditoriul se numără Michael Blescun, Bogdan Buică, Giulia Szuromi și David Csermak, sub coordonarea solistului Doru Roman.