Săptămâna bucuriei în Parohia  Tincova

2 April 2024 Off By Herea Darius
Săptămâna bucuriei în Parohia  Tincova

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în perioada 25 martie – 31 martie,  în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Tincova, s-au desfășurat tradiționalele seri de rugăciune, marcându-se astfel săptămâna bucuriei. La orele serii, părintele paroh a invitat preoți din împrejurimi care s-au rugat împreună cu credincioșii satului, iar la sfârșit au rostit cuvânt de învățătură.

Luni, invitat a fost părintele Claudiu Velici, de la Parohia Ohaba Bistra din Oțelul Roșu, care a pus început bun la săptămâna de rugăciune și care în cuvântul sfinției sale a vorbit despre Întruparea Mântuitorului.

Seara de marți a avut ca invitat pe părintele Daniel Popescu , de la Parohia „Sfântul Iosif cel nou de la Partoș” din Caransebeș, care a vorbit credincioșilor despre importanța postului creștin, pornind de la epistola Sfântului Iacob.

Miercuri seara, oaspete a fost părintele Ovidiu Tinca de la Parohia Obreja, care împreună cu părintele paroh a săvârșit slujba Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos, iar după a arătat cât de important este să fim credincioși a lui Hristos!

Joi, părintele Anton Sârbu de la Parohia Peștere, a răspuns invitației părintelui Cristian și a venit la Tincova, unde a vorbit celor prezenți despre importanța perioadei pe care o petrecem și anume Postul Mare.

Vineri seara, părintele Raul Vasile But de la Mâtnicu Mare,  a venit cu drag la Tincova și a pus la sufletul credincioșilor cuvânt despre dragostea creștină.

Săptămâna bucuriei s-a încheiat in a doua duminică din post, prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de obște de un sobor de cinci preoți. ( Pr. Cristian Iova)