Săptămâna de rugăciune la Parohia Zlagna

8 April 2024 Off By Herea Darius
Săptămâna de rugăciune la Parohia Zlagna

În inima comunității din Zlagna, săptămâna de rugăciune a fost o perioadă de profundă spiritualitate și comuniune. Fiecare seară a adus cu sine oaspeți speciali – preoți din împrejurimi, fiecare contribuind la sporirea și urcușul duhovnicesc prin învățăturile și meditațiile creștine.

Luni – prima seară a fost deschisă de părintele Simion Martinescu de la Parohia Dalci, care a vorbit despre importanța rugăciunii în viața de zi cu zi, inspirându-i pe credincioși să găsească momente de liniște și reflecție.

Marți – a urmat părintele Nicolae Ionescu de la Parohia Var, care a împărtășit gânduri despre păcatele capitale, subliniind că faptele cele bune sunt puntea care ne duce spre mântuire si trăirea în armonie cu Dumnezeu și cu semenii noștri.

Miercuri – mijlocul săptămânii l-a adus pe părintele Aron Bob de la Parohia Vîrciorova, cu un mesaj despre speranță și încredere în planul lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi.

Joi – părintele Alin Rada de la Parohia Rugi a ales să vorbească despre sacrificiu și dăruire, amintindu-le celor prezenți că rugăciunea este actul prin care ne oferim complet lui Dumnezeu.

Vineri – seara de vineri a fost marcată de cuvintele părintelui Iosif Negrei de la Parohia Ruginosu, care a accentuat rolul comunității în susținerea rugăciunii personale și colective.

Sâmbătă – în ajunul zilei finale, părintele Mihai Boran a reflectat asupra cinstirii sfintei cruci, încurajând credinciosii să folosească Sfânta Cruce fără nici un fel de jenă, menționând faptul că ea este scutul nostru împotriva ispitelor, care sunt mai accentuate în această perioadă de post

Duminica – apogeul săptămânii de rugăciune a fost săvârșirea Tainei Sfântului Maslu cu un sobor de șapte preoți în frunte cu Preaonoratul Părinte Protopop Virgil Voinea protopopul Caransebeșului. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în mijlocul parohiei noastre a strălucit icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Parohia Măru, un simbol al prezenței și iubirii divine. Acest moment sacru a unit inimile tuturor într-o rugăciune comună pentru sănătate, binecuvântare și har.

Săptămâna a fost o mărturie vie a credinței neclintite și a puterii rugăciunii în comunitatea din Zlagna, o experiență spirituală care va rămâne în memoria și inimile tuturor participanților. (Pr. Ianăș Ambruș)