Maica Domnului – izvor de bucurie și tămăduire, la Mănăsirea Gornea

11 May 2024 Off By Herea Darius
Maica Domnului – izvor de bucurie și tămăduire, la Mănăsirea Gornea

Aproximativ 80 de copii și tineri de toate vârstele s-au reunit, la ceas de sărbătoare, vineri, 10 mai 2024, la Mănăstirea „Izvorul Tămăduirii” Gornea, pentru a săvârși Slujba Paraclisului Maicii Domnului, cu ocazia hramului sfântului lăcaș de rugăciune din Clisura Dunării.

Praznicul închinat Maicii Domnului – Izvorul Tămăduirii –  a reprezentat un bun prilej de cercetare a mănăstirii, atât pentru tinerii atoriști, sosiți din mai multe orașe ale județului, dar și pentru copiii și tinerii din Protopopiatul Moldova Nouă.

 Soborul de preoți slujitori a fost format din: părintele inspector Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de Tineret, părintele protopop Bogoliub Martinovici, părintele Isac Oprescu – duhovnicul mănăstirii, părintele Gheorghiță Băloi de la Moldova Nouă și părintele Daniel Nap de la Parohia „Sfânta Treime” Steierdorf – Anina. Răspunsurile la strană a fost date de către un grup de tineri de la Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, iar la finalul slujbei, după ce s-au citit rugăciuni de mângâiere pentru cei bolnavi, părintele Mihai Ciucur a transmis un cuvânt de încurajare pentru tinerii și copii prezenți. În finalul slujirii, tinerii au fost invitați la tradiționala agapă frățească de către maica stareță, Ana Bolea, cea care a adresat un scurt, dar bogat cuvânt de învățătură despre tinerețea frumoasă pe care tinerii sunt chemați să și-o petreacă în tinda Bisericii. 

Alături de tinerii de la ATOR Banatul de Munte, s-au aflat și membrii centrelor catehetice și de tineret din Moldova Nouă, respectiv:  Centrul de Tineret „Sf. M. Mc. Gheorghe” și Centrul catehetic „Sfânta Varvara”, precum și elevi din satele Gornea și Sichevița.

„Tineri membri ai ATOR Banatul de Munte au fost prezenți la hramul mănăstirii, încă de la orele dimineții, participând la Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. A fost o zi deosebită, pentru care suntem recunoscători Bunului Dumnezeu, aceasta fiind îmbogățită de un dialog minunat și profund pe care tinerii l-au avut cu maica stareță, Ana, care a povestit despre tinerețea sa, încurajându-i pe tineri să rămână în această misiune folositoare, pe care au pornit încă de acum.”, mărturisește Anita Radics, președintele Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.

Slujirea este parte a proiectului eparhial misionar intitulat „Maica Domnului – izvor de tămăduiri pentru cei neputincioși”, desfășurat, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și Anul comemorativ al tuturor sfinților tămăduitori fără de arginți, prin intermediul Biroului de catehizare a tineretului și al ATOR Banatul de Munte.

Următoarea slujire a Paraclisului Maicii Domnului, în cadrul programului de rugăciune „Maica Domnului – izvor de tămăduire pentru cei neputincioși” va avea loc vineri, 31 mai, la biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Anina.