Părintele Constantin Bîrdeanu a trecut la cele veșnice

15 May 2024 Off By Pavel Canea
Părintele Constantin Bîrdeanu a trecut la cele veșnice

S-a născut în municipiul Drobeta-Turnu Severin, județul Mehedinți, la data de 12 iulie 1969 din părinții Ilie și Maria. A absolvit cursurile Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova, promoția 1991. În același an a fost hirotonit preot, la data de 25 august, pe seama Parohiei Șovarna de Sus, Protopopiatul Strehaia.  

Aici a activat până la data 6 aprilie 1994, când a fost transferat la Parohia Șovarna de Jos. În această parohie a slujit până în 10 februarie 2002, când a fost numit preot la Parohia Schela Cladovei din Drobeta-Turnu Severin. Părintele Bîrdeanu a absolvit și Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova în anul 1996.

Din iunie 2011 a venit în Episcopia Caransebeșului, slujind la Schitul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Bogâltin, până în noiembrie 2018. De atunci a activat ca și preot misionar în Protopopiatul Băile Herculane. Părintele Constantin a fost căsătorit și a avut doi copii.

În această dimineață de miercuri, 15 mai, părintele a trecut la Domnul după o grea suferință. Trupul neînsuflețit este depus în Biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Drobeta-Turnu Severin, iar slujba înmormântării va fi săvârșită vineri, 17 mai, ora 13:00.   

Dumnezeu să-i primească sufletul în Împărăția Sa!