Comemorarea eroilor români la Domașnea

11 June 2024 Off By Herea Darius
Comemorarea eroilor români la Domașnea

Crucea-monument de la Domașnea a fost ridicată în memoria eroilor patriei și apărătorilor dreptei credințe și reprezintă un loc de popas duhovnicesc, de rugăciune și comemorare, la fiecare sărbătoare a Înălțării Domnului, prilej cu care se sărbătorește și Ziua Eroilor, a celor care au apărat cu propria lor viață unitatea, independența și suveranitatea țării noastre, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.

Și în acest an,  în semn de respect și gratitudine pentru eroii patriei noastre și a apărătorilor Ortodoxiei, vă invităm joi, 13 iunie, la Crucea-monument de la Domașnea. Evenimentul va începe la ora 17, cu primirea oficialităților și onorul militar, continuând cu serviciul religios, oficiat la ora 17.15, de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de un sobor de preoți și diaconi.

În continuare, se vor depune coroane din partea instituțiilor și oficialităților prezente, iar elevii din cadrul Școlii Gimnaziale Domașnea și din cadrul Liceului „Hercules” din Băile Herculane, vor aduce un omagiu eroilor patriei printr-un recital de poezii în grai bănățean.

Evenimentul se va încheia cu  Defilarea Gărzii de onoare a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” din Timișoara și recital de cântări patriotice al Fanfarei militare.

Crucea-monument de la Domașnea reprezintă un deziderat împlinit al Episcopiei Caransebeșului și al credincioșilor de realizare a unui monument creștin închinat partizanilor bănățeni care, prin credință statornică, determinare și verticalitate spiritual-morală, au luptat, pentru Banat și pentru România, împotriva nedreptăților regimului comunist.