Preasfințitul Episcop Vincențiu a sărbătorit 15 ani de la întronizarea ca Episcop al Sloboziei și Călărașilor

29 June 2024 Off By Herea Darius
Preasfințitul Episcop Vincențiu a sărbătorit 15 ani de la întronizarea ca Episcop al Sloboziei și Călărașilor

Sâmbătă, 29 iunie 2024, în Episcopia Sloboziei și Călărașilor, praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel a fost prilej de mare bucurie pentru clerul și credincioșii care au aniversat și împlinirea a 15 ani de când Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost întronizat în Eparhia din Bărăgan.

A fost moment de înnoire duhovnicească, pentru toți reprezentanții autorităților centrale, județene și locale și mulțime de credincioși din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, care au fost prezenți și împreună rugători la Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de 5 ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: Înaltpreasfințitul Părinte Casian – Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfințitul Părinte Lucian – Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Vincențiu – Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Preasfințitul Părinte Galaction – Episcopul Alexandriei și Teleormanului și Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de preacucernicul părinte profesor Daniel Alexandru Vasile.

Preasfințitul Părinte Casian, Episcopul Dunării de Jos, în cuvântul său a vorbit despre Sfinții Apostoli Petru și Pavel, despre lucrarea misionară săvârșită, model pentru noi cei de astăzi de mărturisire a credinței creștine.

La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu la acest moment aniversar, ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru ajutorul și binefacerile dăruite Preasfinției Sale în cei 15 ani de slujire în Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Preacucernicul părinte Manuel Rusu, consilier cultural, a prezentat cuvântul omagial adresat Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor la aniversarea a 15 ani de la întronizare.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Casian și Preasfințiților Părinți Episcopi pentru bucuria comuniunii liturgice la acest moment aniversar.

După Sfânta Liturghie, preoții și credincioșii prezenți au avut prilejul  de a-l felicita și de a primi binecuvântarea Chiriarhului locului.

Episcopia Sloboziei și Călărașilor este prima Eparhie înființată după Revoluția din 1989, iar Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu este al treilea arhipăstor al acestei eparhii. (www.sfesc.ro)