Concert de muzică clasică

27 May 2019 Off By Herea Darius
Concert de muzică clasică

Sfârșitul lunii mai învăluie Sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu”a Episcopiei Caransebeșului în armonii muzicale clasice, sub spectrul pianului și al percuției, menite să poarte ascultătorii, prin dansul sunetelor, în toată lumea, cuprinzând lucrări mai mult sau mai puțin cunoscute ale unor compozitori renumiți români și străini

Vineri, 31 mai, începând cu ora 17, în Sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Episcopiei Caransebeșului se va desfășura concertul de muzică clasică intitulat „Dansuri de la noi. În lume și înapoi”, susținut de doi instrumentiști de la Filarmonica „Banatul” din Timișoara, Sorin Petrescu (pian) și Doru Roman (percuție).

Concertul va cuprinde lucrări importante, precum Lacul lebedelor, Dansul focului, Suită irlandeză sau Scenă pastorală română, purtând astfel auditoriul, în dansul sunetelor, de pe continentul sud-american, în Europa, iar, în încheiere, înapoi pe plaiurile natale, România, dans din care provine și titlul deloc întâmplător: „Dansuri de la noi. În lume și înapoi”.

Iubitorii de muzică clasică vor putea „dansa”, pe aripile armoniilor muzicale, prin toată lumea, participând la concert, intrarea fiind gratuită.