Marșul pentru viață online, în Banatul de Munte

13 May 2020 Off By Herea Darius
Marșul pentru viață online, în Banatul de Munte

Programat, inițial, pentru data de 28 martie, Marșul pentru viață 2020, „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii” a fost reprogramat pentru duminică, 17 mai, de Ziua Națională a Familiei, ca urmare a interzicerii evenimentelor publice în contextul pandemiei de coronavirus. Deși restricțiile sunt în continuare valabile, Marșul pentru viață 2020 va fi organizat în spațiul online, duminică, 17 mai.

Organizatorii acestui eveniment, Asociația „România pentru viață” și Asociația „Studenți pentru viață” București au inițiat o serie de activități în spațiul virtual, destinate publicului larg, care vor întâmpina într-o notă colorată Marșul care, în acest an, se va bucura de prezența susținătorilor și prietenilor săi în mediul online.

Pe plan local, Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte se va implica și în acest an în organizarea Marșului pentru viață 2020, în spațiul online. Astfel, în perioada 15-17 mai 2020, tinerii voluntari ai asociației de tineret a Episcopiei Caransebeșului se vor mobiliza pentru a aduce cât mai aproape de oameni bucuria vieții prin intermediul rețelelor de socializare, conform programului:

  • Vineri, 15 mai, de la ora 17:00, va avea loc webinarul internațional pro-viață dedicat liceenilor și studenților. În cadrul acestei activități, 7 tineri pro-viață din România, Europa și SUA, dar și mulți liceeni și studenți cu preocupări similare, vor transmite mărturii, încurajări și experiențe personale din și pentru domeniul educației pentru viață. Pentru înscrieri, se va completa un formular care poate fi găsit pe site-ul Marșului pentru viață (marsulpentruviata.ro). În cadrul acestui eveniment, un reprezentant din partea ATOR Banatul de Munte va transmite un mesaj despre implicarea și dezvoltarea misiunii pro-viață din cadrul atelierelor proiectului „Tabăra din Inima Satului”.
  • Tot în cursul zilei de vineri, cu toții sunt invitați să urmărească și să ia parte la promovarea vieții în spațiul online prin activitatea „Povestea mea pentru viață”. În cadrul acestei activități, voluntarii ATOR, alături de prieteni ai acțiunilor pro-viață, sunt invitați să mărturisească, prin postări realizate pe rețelele de socializare, un moment marcant, memorabil din experiența personală care să facă trimitere la tematica educației pentru viață. Poveștile, mărturiile pot fi inspirate din realitate sau imaginate, întâlnite în viața de zi cu zi sau culese din cadrul participării la atelierele de educație pentru viață, la conferințe sau dialoguri cu persoane care au avut menirea să-i inspire pe cei care aleg să mărturisească.
  • Concursul de confecționat pancarte cu mesaje pro-life, „Culori pentru viață”, care va începe în data de 15 mai și se va încheia în data de 17 mai. Concursul este adresat copiilor și tinerilor și va consta în confecționarea de către aceștia a câte o pancartă cu mesaj și desen pro-viață și în fotografierea participantului, alături de pancarta realizată, urmată de încărcarea imaginii pe Facebook, având hashtag-ul #CuloriPentruViață. La finalul concursului, lucrările vor fi jurizate, iar câștigătorii vor fi premiați.
  • Sâmbătă, 16 mai, activitatea „Povestea lor pentru viață” constă în invitația adresată tinerilor atoriști și prietenilor activității pro-viață de a urmări, a căuta și a distribui pe rețelele de socializare povești, materiale, videoclipuri cu conținut pro-viață, ale personalităților care mărturisesc despre realitatea crudă a avorturilor, printre care se numără și medici renumiți.
  • Tot în data de 16 mai, de la ora 20:00, pe pagina de Facebook ATOR Banatul de Munte va fi organizată o proiecție de film cu tematică pentru viață. Cei care doresc să participe, o pot face accesând doar pagina de Facebook a asociației.
  • Duminică, 17 mai, de la ora 17:00, membrii asociației vor prezenta un material alcătuit din mesaje ale voluntarilor și coordonatorilor lor despre experiența lor în activitatea pro-viață, mărturii despre criza de sarcină ale unor mame ce au trecut prin asemenea încercări și momente artistice.
  • Tot duminică, de la ora 18:00, pe pagina de Facebook Marșul pentru viață București, cei care doresc sunt invitați să participe online la Marșul pentru viață organizat în capitala țării.

Programul și detaliile aferente activităților fiecărei zile va fi postat pe pagina de Facebook ATOR Banatul de Munte. Toți prietenii și susținătorii activității pentru viață din România sunt așteptați să ia parte la sărbătoarea vieții organizată în spațiul online, în acest an, în mai multe localități din țară.