Miercuri, 24 iunie – zi de sărbătoare la Mănăstirea Poiana Mărului

20 June 2020 Off By Pavel Canea
Miercuri, 24 iunie – zi de sărbătoare la Mănăstirea Poiana Mărului

Așezământul monahal ce se află în frumoasa Stațiune Poiana Mărului se pregătește de cea mai importantă zi din an și anume ziua hramului. Mănăstirea Poiana Mărului din județul Caraș-Severin este ocrotită de Sfântul Ioan Botezătorul și în fiecare an în data de 24 iunie, la sărbătoarea Nașterii Botezătorului Domnului, obștea monahală de aici, dar și credincioșii apropiați ai mănăstirii se bucură împreună de ocrotirea sfântului și de ajutorul lui Dumnezeu prin participarea la evenimentele liturgice organizate cu această ocazie.     

„Sărbătoarea Mănăstirii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul este un moment de mare bucurie al acesteia, întrucât pe lângă faptul că o sărbătoare de hram al unei mănăstiri este o zi de bilanț spiritual, anul acesta vom aniversa în mod festiv și cei 500 de ani de atestare documentară a icoanei făcătoare de minuni de la Măru. Încă din anul 2008 la Mănăstirea Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul în ziua de sărbătorire a hramului, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Parohia Măru urcă în pelerinaj la mănăstire, unde, atât în ajunul, cât și în ziua hramului se oficiază rugăciuni și Slujba de Priveghere”, a afirmat părintele arhimandrit Casian Rușeț, duhovnicul mănăstirii.

În mod cu totul special, pentru a marca acest eveniment important pe data de 24 iunie, părintele stareț de la Mănăstirea Călugăra va aduce spre închinare la hramul Mănăstirii Poiana Mărului și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Călugăra. În acest fel cele două odoare de preț din Episcopia Caransebeșului se vor întâlni la această frumoasă zi de prăznuire.

„Sunt așteptați credincioși care vin din Episcopia Caransebeșului, dar și din alte zone ale Banatului pentru a ne bucura de o zi spirituală cu o conotație aparte, dar și de peisajul minunat pe care Stațiunea Poiana Mărului îl pune la dispoziție pentru locașul sfânt al mănăstirii”, a mai spus părintele Casian.

Toate evenimentele sunt organizate cu binecuvântarea Părintelui Episcop Lucian, care în ziua hramului va săvârși Sfânta Liturghie arhierească. Evenimentele liturgice se vor desfășura în aer liber cu respectarea tuturor recomandărilor date de către autorități în această perioadă de pandemie.

Programul liturgic de hram