Schitul Bogâltin își va prăznui hramul

24 June 2020 Off By Herea Darius
Schitul Bogâltin își va prăznui hramul

Și în acest an, la sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, luni, 29 iunie, Schitul Bogâltin din județul Caraș-Severin își va cinsti ocrotitorii. Bucuria praznicului va fi încununată de prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care împreună cu părintele protopop Iosif Frenț al Protopopiatului Băile Herculane și cu un sobor de preoți și diaconi, va săvârși Sfânta și Dumnezeiască Liturghie, începând cu ora 9.00.

Schitul Bogâltin a luat fiinţă din dorinţa credincioşilor de a avea un locaş monahal în preajma munţilor Cornerevei, unde călugării să se roage neîncetat pentru lume. Piatra de temelie a bisericii s-a pus în anul 1949, construcţia schitului fiind dirijată şi executată de ctitorul Ioan Rădulescu cu sprijinul credincioşilor din Bogâltin, Cornereva şi de pe Valea Almăjului.

Odată cu plecarea maicilor la alte mănăstiri, s-a reluat firul vieţuirii monahale, prin venirea aici a părintelui ieromonah Filotei Gherman, care a fost numit stareţ, şi a părintelui Ciprian Miclea, schitul redevenind schit de călugări, aşa cum a fost încă de la întemeierea lui, în anul 1949. În prezent, se derulează mai multe lucrări de renovare şi înfrumuseţare a acestui sfânt locaş. (Claudiu Românu)