Hramul Schitului „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din Caransebeș

24 July 2020 Off By Pavel Canea
Hramul Schitului „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din Caransebeș

Data de 27 iulie este cea mai importantă pentru Schitul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din Caransebeș. În această zi așezământul monahal își va cinsti ocrotitorul și sunt așteptați credincioși și pelerini din municipiu, dar și din alte părți ale țării să ia parte la bucuria hramului.

Din încredințarea Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului luni, 27 iulie, Sfânta Liturghie va fi oficiată de părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial, alături de un sobor de preoți și diaconi, în altarul de vară al schitului.

Toți cei care vin să se roage la Sfântul Pantelimon vor avea bucuria să se închine și la o părticică din moaștele sfântului tămăduitor, aduse la acest așezământ monahal în anul 2017, din București, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

După sfânta slujbă bucuria praznicului va continua cu o agapă frăţească oferită de părintele stareţ Ioachim tuturor credincioşilor ce sunt așteptați să participe și în acest an la hram. Metocul se află în curs de amenajare, sub purtarea de grijă a părintelui stareţ Ioachim Rad.

Sfântul Pantelimon a trăit în primele veacuri creștine, primind cununa muceniciei în anul 303. Acest sfânt tămăduitor, care tânăr fiind a plecat prin martiriu din această lume la aproximativ 23-25 de ani. În momentul decapitării sfântului din rana lui nu a curs sânge, ci lapte, iar măslinul de care a fost legat a rodit în acel moment.