Așezământul monahal social „Țara Almăjului” își va prăznui hramul

25 August 2020 Off By Herea Darius
Așezământul monahal social „Țara Almăjului” își va prăznui hramul

Sâmbătă29 august, la sărbătoarea „Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, Așezământul social-monahal „Țara Almăjului” își va sărbători cel de-al doilea hram. În ajunul prăznuirii hramului, la așezământul mănăstiresc va fi oficiată Slujba de Priveghere, la ora 19. Credincioșii sunt așteptați să participe și la Sfânta Liturghie din ziua praznicului, care va fi săvârșită de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, începând cu ora 9, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Piatra de temelie a acestui așezământ mănăstiresc a fost pusă în 22 septembrie, 2013, de cătrePreasfințitul Părinte Episcop Lucian. În 29 august 2018, biserica așezământului monahal-social „Țara Almăjului” a fost târnosită la sărbătoarea „Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul”.

Așezământul actual a luat fiinţă din dorinţa şi dragostea unor credincioşi almăjeni, de a avea în mijlocul lor o vatră monahală, dar şi un centru social, unde rugăciunea să fie împletită cu ajutorarea semenilor nevoiaşi şi în suferinţă. În incinta aşezământului va funcţiona şi un cămin pentru persoane vârstnice şi nevoiaşi, un centru pentru tineret, unde vor fi desfăşurate acţiuni educative, culturale, spirituale şi tabere.

Așadar, sunt așteptați credincioșii din zonă și nu numai pentru a ne ruga împreună lui Dumnezeu, la hramul Așezământului monahal social „Țara Almăjului”, și pentru a împlini cu toții prin rugăciune cuvintele Sfântului Ioan Botezătorul: „Pocăiți-vă că s-a apropiat împărăția cerurilor” (Evanghelia după Matei, 3:2). (Claudiu Românu)