Hramul Mănăstirii Teiuș

13 August 2020 Off By Pavel Canea
Hramul Mănăstirii Teiuș

Pusă sub ocrotirea Maicii Domnului, Mănăstirea „Adormirii Maicii Domnului”  Teiuș își așteaptă pelerinii la sfârșitul acestei săptămâni pentru a sărbători hramul. Rugăciunile prilejuite de hramul așezământului monahal vor începe vineri, 14 august, prin săvârșirea de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a Vecerniei cu Litie, urmată de slujba Utreniei. În ziua praznicului va fi săvârșit Acatistul Adormirii Maicii Domnului, începând cu ora 9:00, după care va fi oficiată Sfânta Liturghie în altarul de vară al așezământului monahal.

Situată în municipiul Caransebeş, Mănăstirea de la Teiuş a devenit loc de bucurie duhovnicească pentru toţi caransebeşenii, dar și pentru mulțimea de pelerini din toate colțurile țării, care vin aici să se roage cu evlavie Maicii Domnului. De aceea sunt așteptați să se alăture obștii monahale și în aceste zile de sărbătoare cât mai mulți credincioși ca să primească binecuvântare de la Dumnezeu și sprijin de la Maica Domnului, ocrotitoarea Mănăstirii Teiuș.

Mănăstirea şi-a serbat pentru prima dată hramul în 15 august 1999, după ce în toamna anului 1998, într-o şedinţă a Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeşului, s-a decis construirea unui aşezământ monahal în oraşul de reşedinţă a Episcopiei Banatului Montan.

La 1 decembrie 1999 a fost finalizat corpul administrativ al aşezământului monahal. A urmat construirea şi târnosirea bisericii cu hramul Adormirea Maicii Domnului (15 august), a prestolului de vară al mănăstirii (hram Înălţarea Sfintei Cruci), a stăreţiei şi anexelor gospodăreşti aferente corpului de chilii.